Krachtbalclub Male

2NHA Male – Dudzele 15-19

Deze week mocht Male topfavoriet Dudzele ontvangen. Het beloofde een moeilijke wedstrijd te worden, maar Male mocht rekenen op veel steun van de talrijke supporters. De Maalse verdediging bleek weer bijzonder sterk, en belette het normaal vlot scorend Dudzele om al te ver uit te lopen. Male speelde in op haar eigen sterktes, en speelde haar eigen spel. De eerste helft werd dan ook gekenmerkt door mooie aanvallen, die helaas voor Male niet altijd tot een doelpunt leidden door toedoen van een heel sterke Dudzeelse achterman. Aan de rust gaf het scorebord 6 – 11 aan.

 

De tweede helft startte zeer goed voor Male. Met de zon nu in de rug kon het meteen enkele doelpunten inhalen. Male speelde verstandig, maar het kon toch de achterstand niet wegwerken. Verdedigend ging het ze voor de wind, mede dankzij een ijzersterke Christiaan op de vleugelpositie. Jonathan en Jeroen zorgden aanvallend ook voor mooie acties. Male probeerde nog enkele rugworpen, maar die werden helaas onderschept. De tweede helft was Male de betere ploeg. Het won deze helft dan ook met 9 – 8, wat de eindstand van deze onverwacht spannend en felbevochten wedstrijd op 15 – 19 bracht.

 

Speelden voor Male: Jonathan Leliaert (barrage), Matthias Leliaert, Christiaan Comeyne (vleugelspelers),  Jeroen Neirinck (achterman en vleugel) Sander Gheselle (achterman) , coach Eric Compernolle.

Speelden  voor Dudzele: Kurt Timmerman, Bjorn Ballegeer, Matthias Bossaert, Birger Snauwaert

verslag: Matthias Leliaert