Krachtbalclub Male

2NHA Halle - Male 18-18

Voor Male stond deze week opnieuw een zondagmorgenverplaatsing op het programma. Na 2 nederlagen op rij waren ze vastberaden om in het verre Halle beter te doen. De match begon heel defensief en pas na een rugworp kon Halle een klein kloofje slaan: 1-3. Beide ploegen bleven sterk verdedigen maar toch leek het alsof Male zijn start deze week volledig zou missen. Gelukkig slaagde  Christiaan erin om bij een 4 – 1 stand een rugworp te maken. De eerste helft bleef evenwichtig tot na 20 minuten achterman Sander zijn knie blesseerde. Male was toch een beetje aangeslagen en liet Halle van 4 – 4 uitlopen tot 8 – 5 (ruststand).

In de tweede helft speelde Halle iets slapper en konden Christiaan en Matijs nog 3 rugworpen verzilveren. Door niets weg te geven en te blijven bijten kon Male zelfs in de laatste minuut 2 goals voor komen. In de daaropvolgende aanval kon Halle nog overkomen en door een obstructiefout van een speler van Male kregen ze 2 vrijworpen.  Eindstand 18 -18

Ook deze week liet Male de zege in de laatste minuut door de vingers glippen, maar al bij al was dit gelijkspel toch eerder een gewonnen dan een verloren punt.

 

Speelden voor Male: Matijs Gheselle, Sander Gheselle, Jonathan Leliaert, Matthias Leliaert, Christiaan Comeyne

Speelden voor Halle: Stef Denayer Philippe Merckx, Ben Vanhoorebeek, Bernard Ost

verslag: Jonathan Leliaert

 

2NHB Halle - Male
De reserveploeg moest nog op zoek naar de eerste overwinning.  Male mocht met lichte rugwind en licht bergaf starten.  We hadden geen moeite met de laatste worp van Halle en Jeroen slaagde er beter in dan de vorige weken om te scoren.   We zagen het helemaal zitten en gingen zelfs rapper spelen.  Pieter kon zelfs nog zes doelpunten maken.  Ruststand 4-10.
Na de rust merkten we plots dat het terreinnadeel groter was dan gedacht en de snelle achterman Ben Vanhoorebeek verhinderde ons nu helemaal te scoren.  We scoorden slechts drie maal in de tweede helft.  Gelukkig bleef onze verdediging op niveau.  Halle scoorde met terreinvoordeel slechts vijf maal waarvan één mooie rugworp.  De eerste overwinning voor Male two B was binnen.  Eindstand 10-13
PS: net voor we de match startten maaide Stef Denayer met een kleine grasmachine het gras op een gedeelte van het plein waar het gras weliger tierde dan op andere plaatsen. (zie foto) 

PS: na de match konden we ons laten fotograferen met de acteurs van Witse maar we kozen voor boterhammen op de Grote Markt in de Fazant.

 

Speelden voor Male: Jeroen Vandenbulcke, Tom De Temmerman, Pieter Wargnye, Dimitri Coopman en Hein Comeyne (coach: Sander)

Speelden voor Halle: Christophe en Denis Ghysels, Jeroen Verraest, Kurt Rochlitz en Ben Van Hoorebeek (speelde twee volle matchen als achterman)

verslag: Hein