Krachtbalclub Male

1NHA Jabbeke – Male 20-31

De kalender voorzag na de winterstop meteen een heuse topper in eerste nationale heren. Dat Male na twee nederlagen en een gelijkspel in de heenronde toch als leider naar Jabbeke trok is dankzij de top zes die dit jaar dicht bij elkaar staan in het klassement.

Male startte met Jonas op eerste worp en veel vertrouwen nu Joos terug op het veld stond en aanvallend Jabbeke onder druk zette ,door in de beginfase driemaal uit tweede worp te scoren. Verdedigend was Sarlet Dylan zeer balvast en stond telkens op goede plaats. Jabbeke moest de ganse eerste helft achtervolgen en het gevoel dat de Maalse supporters bij de rust hadden dat hun ploeg ietsje boven lag was aan de score niet te zien. Twee eerste worpen verloren in de laatste vijf minuten, een derde kruisje in de laatste minuut en vrijworp nog te nemen na de speeltijd zorgden voor een 8-11 ruststand.

Na de rust moest Jabbeke nu toch aanvallend iets meer initiatief nemen, maar de kloof dichten zat er niet in omdat ook Male aanvallend met Timothy op derde worp zeer goed afwerkte in de tweede speelhelft. Halfweg de tweede helft werd de voorsprong vergroot tot zes punten (15-21).De overwinning kon een goed spelend Male met Louis voor de rust in de ploeg gekomen niet meer ontglippen en een paar aanvallende fouten van Jabbeke deden de score na het einde toe nog oplopen. De wissel bij Jabbeke Logge Matijs in plaats van Ruben Soens kon het spelbeeld niet meer wijzigen. Graag vermeld ik ook de zeer goede leiding van Kristoff Calleeuw en ook de fair-play van beide titelkandidaten.

Speelden voor Male:
Compernolle Timothy 17x , Anseeuw Joos 8x , Bonne Jonas 2X, Sarlet Dylan 3x, Tourlamain Louis 1X, Coach; Bonne Curt

Voor Jabbeke speelden:
Mahieu Vincent 10x ,Versyck Tim 8x; Baert Hendrik2x , Soens Ruben , Logge Matijs, Coach: Claeys Koen

Verslag: Compernolle Roland
8 januari 2017