Krachtbalclub Male

Miniemen pakken 4 belangrijke punten na spannende match in Aalst

Zaterdag stond bij de miniemen een heuse topper op de kalender. Onze miniemen moesten de moeilijke verplaatsing naar Aalst maken. Rekening houdend met de uitgestelde matchen betekende dit een wedstrijd tussen de nummers 1 en 2 in het klassement. 

Samen met coach Marc en papa Christophe reden de spelers Maico, Michael, Bavo, Edward, Roman, Wannes en Kobe richting Aalst. 

Aalst begon het best aan de match en kwam op voorsprong. Halfweg de eerste helft stond het 7 - 3. Toen begon Male echter beter in de wedstrijd te komen. Geleidelijk werd de achterstand kleiner gemaakt en aan de rust stond het 11 - 9 voor de thuisploeg. 

In de tweede helft bleef het spannend. Stap voor stap werd de achterstand kleiner. Op enkele minuten van het einde kon Male voor het eerst gelijkmaken: 14 - 14. Maar Aalst bleef vechten en kwam terug op voorsprong. 

Op 2 minuten van het einde lukte Wannes een mooie rugworp en zo kwam Male voor het eerst op voorsprong: 16 - 17. 

Elke ploeg kon nog één maal scoren en met een stand van 17 - 18 ging de laatse minuut in met balbezit voor Male. We konden echter niet scoren. Gelukkig werd ook de bal van Aalst gevangen en kon Male de thriller winnend afsluiten. 

Male neemt zo 6 punten voorsprong op Aalst en Brugge. We  moeten in deze reeks wel nog 11 wedstrijden spelen.

Male staat er goed voor maar de weg naar de titel is nog lang.  

Proficiat aan de spelertjes!! 

coach Marc.