Krachtbalclub Male

3NDB Aalst - Male 27-21

Dames 3de klasse: weg titelambities

Liselot, Tine, Saar en Hannah moesten als 2de gerangschikte naar het ongeslagen Aalst. Thuis verloren ze kansloos. Als er nog een titelambitie wou gekoesterd worden dan was winnen noodzakelijk.
Male startte goed, na 10 minuten stonden ze 4 - 7 voor dankzij een goed draaiende aanval. Na een minuut maakte de Aalstse defensie het plots moeilijker voor onze werpers. Ze startten met een 2-2 verdediging. In eerste instantie werkte onze aanval nog redelijk, maar toen werden onze werpsters wat ongeduldig en probeerden goedkope meters in het midden te werpen. Tevergeefs, de twee achtermannen doken telkens in het gaatje. Ruststand 13 - 11.
In de tweede helft trapte Liselot wat op haar adem en de 2 - 2 verdediging knaagde ook aan het vertrouwen van werpsters Tine en Saar. Hannah nam over en ook haar lukte het werpen in eerste instantie goed tegen de 2 - 2. Maar Aalst maakte ondertussen genadeloos elke kans af en een serieuze kloof stond op het bord. De laatste 10 minuten konden ze zelfs Marie, hun sterkste werpster, van het veld halen.
Eindstand: 27 - 21 (verslag Hein)