Krachtbalclub Male

2NHA KBC Male - 't Klaverken Buggenhout 15-16

Male verliest opnieuw belangrijk duel

Dit beloofde een spannende match te worden daar beide ploegen slechts vier punten verwijderd waren van elkaar en strijden tegen de degradatie. Buggenhout won de toss en besloot om met de wind in de rug te beginnen. In de eerste aanval kreeg Male reeds een vrije worp tegen. Deze werd echter meteen onderschept en zo kreeg de thuisploeg een nieuwe kans. Het aanvallende duo Maarten en Bram van Buggenhout speelden gemakkelijk hun drie worpen en konden na een kwartier spelen twee punten voorkomen. Een signaal voor de thuisploeg om even een time-out in te lassen. Deze was broodnodig voor Male zo bleek, want na deze korte pauze kwam het terug en zo stond er een 9 - 9 tussenstand op het scorebord na de eerste helft.

Male begon de tweede helft het sterkst en kon meteen de eerste aanval onderscheppen. Na een sterke 10 minuten spelen, stond de thuisploeg 12 - 10 voor. Jammer voor de thuisploeg liet het enkele malen de kans liggen om de score meer uit te breiden waardoor Buggenhout helemaal terug in de match kwam. We stevenden af op een bloedstollend eind waarbij de bezoekende ploeg aan het langste eind trok. Eindstand 15 - 16.

Male: Matijs Gheselle (Barrage) - Christiaan Comeyne (Vleugel) - Jonas Bonne (Vleugel) - Jeroen Neirinck (Vleugel/barrage) - Sander Gheselle (Laatste man) - Eric Compernolle: coach
Buggenhout: Thomas Geernaert (Barrage) - Bram Verdyck (Vleugel) - Maarten Moernaut (Vleugel) - Matthias Moernaut (Laatste man)

verslag: Sander Gheselle