Krachtbalclub Male

PORTRET VAN KRACHTBALCLUB MALE

secretariaat : Roland Compernolle, Herautlaan 21, 8310 St-Kruis, 050/36.08.81
Lokaal : Brieversweg 375, 8310 Sint-Kruis
rekeningnummer: BE85 1096 5935 4206
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://www.kbcmale.be
https://www.facebook.com/KrachtbalMale

Logo Stad Brugge

Krachtbalclub Male is één van de belangrijkste krachtbalclubs van ons land. In 2006, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016 en 2017 werden we kampioen in de hoogste nationale herenafdeling. In 2010, 2011, 2015 en 2017 wonnen onze heren de Beker van Vlaanderen, nadat ze zeven maal de finale van de Beker van Vlaanderen verloren.  In 2018 behaalden onze dames en herenteam de tweede plaats in de hoogste nationale afdeling.

Sinds de stichting in 1973 is onze Brugse club uitgegroeid tot een vaste waarde aan de top van deze "kleine" door zo'n 2000 spelers beoefende sporttak ( zie webstek www.krachtbal.be )

In het seizoen 2017-2018 telt onze club 103 leden waarvan 42 jeugdspelers.

Onze sportvereniging groeit stelselmatig, zowel op sportief als op extrasportief vlak. KBC Male staat bekend om zijn verzorgde accommodatie. In de zomer van 2004 werden met de steun van Stad Brugge er 4 nieuwe en ruime kleedkamers gebouwd.   De twee terreinen zijn beide voorzien van een balvaste omheining en een vernieuwde veldverlichting. Naast onze terreinen is in 2011 een nieuw sporttechnisch gebouw opgericht met een verhoogd aantekenlokaal, toiletten, bergruimte voor sportmateriaal, ontvangstruimte voor de scheidsrechter en schuilgelegenheid voor het publiek.
Op onze informatieve webstek vindt de bezoeker wekelijks bijgewerkte informatie.

Ook op sportief vlak scoort onze club hoog. Dankzij onze uitstekende jeugdwerking (in het referendum "speler van het jaar" werden Timothy Compernolle en Joos Anseeuw 6x verkozen tot de beste speler) is onze toekomst in de hoogste nationale afdeling verzekerd. Krachtbalclub Male speelt met 14 ploegen in competitie: (6 herenploegen, 3 damesploegen en 5 jeugdploegen). 

Onze jeugdwerking behoort al jaren bij de top in Vlaanderen en werd voor het seizoen 2016-2017 voor de vierde maal op rij bekroond met het Gouden Kidslogo. Deze onderscheiding is vergelijkbaar met de ISO-9000 kwaliteitsnorm waarbij de vereniging de kwaliteit van zijn jeugdwerking kan waarborgen. De laureaten kun je hier bekijken.
Om de kwaliteit van de jeugdwerking te verhogen werd er door de krachtbalfederatie in 2010 gestart met het jeugdsportfonds Falos. Via een clubdossier wordt de jeugdwerking van de clubs geëvalueerd. Op basis van de behaalde dossierscore wordt ook een jaarlijks te bepalen bedrag aan jeugdsubsidie verdeeld onder de clubs met jeugdwerking. Wie meer dan 85% van de punten scoort, krijgt bovendien het gouden kidsclub logo, wie tussen de 55 en 85% haalt, krijgt het zilveren kidsclub logo.
Onze jeugdwerking wordt gekenmerkt door de aandacht voor élk spelertje, ook voor de minder getalenteerde. Deze visie sluit perfect aan de waarden van het Panathlon charter over de rechten van het kind in de sport. Dit charter werd door al onze leden ondertekend. Nieuwe leden vanaf 7 jaar zijn van harte welkom.

Krachtbalclub Male is uiteraard erkend en gesubsidieert door Stad Brugge: https://www.brugge.be/sportdienst of  https://www.facebook.com/SportdienstBruggeHet is enkel door hard te werken en het enthousiasme van vele vrijwilligers dat onze vereniging dit kan blijven realiseren. Het bestuur is een mix van oud en jong zodat de continuïteit ook in de toekomst verzekerd is. Onze krachtbalclub hecht veel belang aan een waarden zoals respect voor iedereen, ook voor de minder getalenteerde spelers; vriendschap; belangeloze inzet voor de club (transfers en premies kennen we niet); ...

Krachtbal is nog een echte amateursport. Alles gebeurd op een vrijwillige basis, zelfs de beste spelers ontvangen geen geld maar spelen waar ze zich thuis voelen. Alle spelers, ouders en bestuursleden vervullen elk weekend taken zoals kleedkamers kuisen, truitjes wassen, bardienst, coach, lijnrechter, aantekenaar, ... zonder enige vergoeding. De ouders loven onze jeugdwerking, en de ouderen blijven bij ons spelen zelfs nadat ze verhuisd zijn. Dit alles is slechts mogelijk door de uitstekende sfeer binnen onze vereniging. We zijn uiteraard aanwezig op de sociale media. Contacteer je coach om ook Facebook en WhatsApp te ontvangen, enkel voor leden.

Wij richten regelmatig extrasportieve activiteiten in voor onze leden, ouders, vrienden en sympathisanten. Deze initiatieven kunnen telkens op veel bijval rekenen. Zo dragen wij ons steentje bij tegen de verzuring. Op het programma staan ondermeer een kaas- en wijnavond, een krulbolavond, een spellenavond, een kaartavond, deelname aan Malekermis, een barbecue, een jaarlijks sportkamp.  Op dat laatste initiatief zijn we bijzonder fier. Sedert 2002 is het tijdens de laatste week van augustus bijzonder druk op onze terreinen. De vele vrijwilligers organiseren dan een sportkamp voor twintig à dertig 7 à 13-jarigen. Naast krachtbal is er volop tijd voor toneel, knutselen, zwemmen in het kader van jaarlijks een nieuw gekozen thema.

Jongens en meisjes vanaf 7 jaar zijn welkom. Dus trek je sportkleren aan en leef je uit op het krachtbalterrein. Als je interesse hebt om lid te worden dan vind je hier heel wat informatie.

Wij verwelkomen u graag op één van onze trainingen of thuiswedstrijden. Zo kan u met eigen ogen zien wat er leeft binnen onze club.

 

Als afsluiter kun je hieronder de getuigenis lezen van Jan Geeroms: 

Voor wie van pure sport houdt, die ook nog op een hoog niveau gebracht wordt, is in Male aan het juiste adres. Zaterdag mocht ik meegenieten van de eerste wedstrijdhelft tussen jullie mannenteam en Buggenhout. Hoewel er halfweg 24-5 op het scorebord stond - de match was dus al heel snel beslist - waren die 25 minuten krachtbal nooit vervelend. Omdat jullie team dermate mooi én efficiënt spel afleverde, waarbij duidelijk werd dat er voorafgaand op training flink wat zaken geoefend en ingestudeerd zijn. De spanning omtrent de overwinning was na enkele minuten weg. Een beetje alsof Barcelona in het voetbal na een kwartiertje 3-0 zou voorstaan. Game over. Maar evenzeer als er in wedstrijden van Barcelona die snel beslist zijn, toch nog kan genoten worden van sprankelende bewegingen en schitterend snel samenspel, konden de krachtbalbewegingen van jullie viertal zeker boeien. Pure krachtbalpropaganda, ongeacht het ruime puntenverschil op het scorebord. Wat een samenhang en samenwerking ook. Geolied, beheerst, efficiënt en oogstrelend. Voor mij is het duidelijk dat wat een viertal als Timothy - Joos - Louis - Dylan neerzet, dé standaard is van het huidige krachtbal. En dan te weten dat Timothy Compernolle niet voluit kon gaan en niet als werper werd ingezet.
De mensen kruipen al te gemakkelijk in hun pen om kritiek te leveren. Het mag ook eens om 'het goeie' te benadrukken. Dikke proficiat KBC Male voor jullie totale werking, jullie nuchtere en vriendelijke aanpak, jullie sterke krachtbalvisie. Hopen maar dat de liefhebbers nog enkele jaren langer mogen genieten van de krachtbalkunde van mannen als Timothy, Joos en bij uitbreiding héél KBC Male.