2NHA Maldegem–Donk - Male 21-19

Ploeg KBC Maldegem – Donk : Corneel Van Maele – Karel Van Maele – Keven Werebroeck – Sven Waignein

Ploeg KBC Male: Jonathan Leliaert – Sander Gheselle – Christiaan Comeyne – Jeroen Neirinck – Matijs Gheselle

Met nog drie wedstrijden voor de boeg in de heenronde, is het voor Male een must om nog zeker één overwinning te boeken wil het ook volgend jaar z‘n stek in tweede klasse behouden. Zaterdagavond kreeg het een eerste kans op drie op het veld van Maldegem – Donk.

Male ging slordig van start. Het probeerde meteen enkele verre ballen over, maar kreeg het deksel op de neus en stond zo snel vier punten achter. Daarnaast was de geoliede aanval van Maldegem snel en efficiënt. Maar de Maalse verdediging herpakte zich. Het kreeg vat op het duo ’Van Maele‘ en liet zich minder makkelijk ringeloren.  Verre ballen werden nauwkeuring doorgetipt en Sander liet zich niet meer verschalken door ballen in het midden. Plaatsvervangend coach Bénédict bracht ook Matijs in  -na enkele weken inactiviteit-, die het scorend vermogen meteen hoger legde. Male kwam terug en beide ploegen gingen met gelijke score rusten: 11-11.

Male startte de tweede helft zoals het aan de wedstrijd begonnen was. Enkele onbezonnen ballen werden onderschept, waar tegelijkertijd de Maldegemse aanval consolideerde en opnieuw tot een viertal punten uitliep. Maar Male bleef grinta tonen. Het scoorde met een mooi geplaatste rugworp en enkele opeenvolgende Maldegemse aanvallen werden onderschept. Male naderde nog tot op twee punten, maar kon de afgeslagen aanvallen helaas onvoldoende verzilveren met doelpunten. Eindstand 21 – 19.

Male speelde sterk, maar kon opnieuw geen einde maken aan een lange reeks van verdienstelijke wedstrijden zonder overwinning. Over twee weken is er op eigen veld een tweede kans tegen Beitem B.

Verslag door Jeroen Neirinck