1NHA Temse - Male 10-10

De belangrijkste wedstrijd in eerste nationale heren dit weekend was Temse -Male,de twee finalisten van de beker in mei.Bij Temse speelden Tom en Jan Volckerick, Erwin De Block en Jeroen Claeys. Male begon met Joos, Timothy, Koen en Louis.

Vanaf de eerste minuten was het al duidelijk dat de verdedigers de bovenhand hadden op de aanvallers, het was pas in de vierde minuut dat Temse het eerste doelpunt van de wedstrijd scoorde. Met tussenstanden van 4-1 en 5-2 was het duidelijk dat de Maalse aanval ver beneden zijn normaal niveau presteerde. De povere 5-4 ruststand was het gevolg van heel wat aanvallend geknoei en goed verdedigend werk langs weerszijden, zelfs vanaf de vrijworplijn scoren lukte bij Male niet.

Wie dacht dat in de tweede helft de wedstrijd eindelijk ging losbarsten, zag het verkeerd. Er werd veel te krampachtig aangevallen door Male en verdedigend speelde Tom Volckerick een heel sterke wedstrijd als laatste man. Een kwartier voor het einde werd bij Male Louis vervangen door Matthieu die even later een rugworp lukte en male voor het eerst 8-9 voor bracht. De spanning bleef tot aan het eindsignaal en Male moest de laatste aanval van Temse opvangen om uiteindelijk met  een terecht gelijk spel vrede te nemen. Einduitslag 10-10.

Verslag: Roland