Krachtbalclub Male

2NHA KBC Male – Grenskracht Menen B 24-14

Met één overwinning en één gelijkspel waren de punten makkelijk te tellen voor Male Two. Wilden ze hun doelstelling behalen (in deze sterke tweede reeks overleven dit jaar), moesten ze winnen van hekkensluiter Menen B.

 

Ondanks dat Male het volle vertrouwen had in een overwinning, begon het toch met weinig vuur aan de match.  Vooral door de sterk verdedigende achterspeler Wouter Bentein, lukte het de thuisploeg niet om een kloof te slaan. Tussen de doelen in waren weinig fouten te bespeuren in de aanvallende krachten van zowel Male als Menen, waardoor het verdedigen zich beperkte tot het doelgebied. Na een korte Maalse Time-out veranderde de  thuisploeg van tactiek door iets meer risico’s te nemen in de aanval, hierdoor kwamen meer laatste worpen aan de lijn te liggen en had achterspeler Sander deze er maar in te werpen. Ruststand 9 – 7.

 

In de tweede helft zagen we dat Male toch wat hout gesprokkeld had om zijn vuur aan te wakkeren. Zowel Jonathan als Jeroen overtroeven de Meense verdediging met enkele strakke worpen. Christiaan, Sander en Dylan mochten deze dan wederom afwerken. Menen kon geen vuist meer maken en onderging het spel wat. Male kreeg vleugels en kon nog twee mooie rugworpen verzilveren waarin een sterk spelende Jeroen Neirinck telkens een sleutelrol speelde: de eerste scoorde hij zelf na een voorzet van Jonathan en bij de tweede plaatste hij de bal mooi naast Sander die snel op de bal zat en zo de bal binnenwerkte. De eindstand werd 24 – 14.


Male (coach Eric Compernolle):

Jonathan Leliaert (barrage), Christiaan Comeyne en Jeroen Neirinck (vleugelspelers), Dylan Sarlet en Sander Gheselle (vleugel- en achterspelers).

Menen:

Pieter Catry (barrage), Tom Vermael en Stijn Roze (vleugelspelers), Wouter Bentein (achterspeler).

verslag: Sander Gheselle