Buggenhout - Male

Oud-speler Sebastien bracht voor Pieter een reservepaar voetbalschoenen mee.  Die pasten hem niet echt.  Dat hinderde Pieter niet om één van de beruchte rugworpen van Wim Brusselmans niet alleen onschadelijk te maken, maar ook te vangen.  En dat was nodig want op dat moment, vijf minuten voor de rust had Buggenhout twee doelpunten kunnen voorkomen.
De thuisploeg was immers zeer goed begonnen.   Zowel aanvallend als verdedigend ging het voor Buggenhout perfect tot 2 - 0 alhoewel Male had mogen opzetten.  De kans op 3- 0 kon Pieter doorslaan naar Kris.  Male had het vooral aanvallend moeilijk.  De Buggenhoutse vleugelspelers Bert en Tom gaven Joos geen ruimte over hen, Wim kon hun tips steeds meepikken. Maar zelf verdedigde Male ook goed.  Joos tipte regelmatig een balletje door.  Timothy speelde weer sterk.
Ruststand 6 - 6, op een nochtans licht lopende Buggenhoutse gras(!)mat (in tegenstelling tot de twee terreinen van Male waar geen sprietje meer te bespeuren valt tussen de twee doellijnen)
De tweede helft bleven beide ploegen goed verdedigen met dat verschil dat Tom iets minder risico nam en daardoor moest Koen de laatste worp van verder nemen.  Zijn scoringspercentage daalde.  Doordat Kris niet ver geraakte met de eerste worp gooide Joos alle stress van zich af en teisterde meteen de doellijn.  Wim maakte er enkele onschadelijk maar kon dit niet steeds herhalen.  Male scoorde af en toe een goaltje meer dan Buggenhout en won aldus met 10 - 17.
De reserven speelden met scholier Jasper Maes, veteraan Hein en juniors Reinhart, Thomas en Jeroen een verdienstelijke wedstrijd tegen een sterke Buggenhoutse reserveploeg maar gingen uiteindelijk nog met meer dan 10 punten de boot in.
Robland St-Michiels moest verrassend een gelijkspel toestaan thuis tegen Jabbeke.   De strijd om de eerste plaats wordt steeds spannender.
Volgende week ontvangen we Loppem, waarna we ons onmiddellijk klaarmaken voor onze volledig volzette kwis.
Sportieve groeten,
Hein