2NHR Grenskracht Menen A - KBC Male 15-14

KBC Male kwam met enige vertraging op het terrein van Menen aan. De ploeg koos ervoor om met Jeroen (vleugel), Dimitri (barrage), Tom (achterman) en Matthias (vleugel) van start te gaan. Na de gebrekkige opwarming van Male kon Menen gemakkelijk de bovenhand krijgen. De thuisploeg bouwde snel een voorsprong van vijf punten op. Male gaf de moed echter niet op. Na 10 min. werd Dimitri vervangen door Pieter. Vervolgens dreef de ploeg het wedstrijdtempo omhoog. Dit zorgde voor een zichtbaar verschil op terrein. Ondanks deze inspanningen moest Male met een tussenstand van 7-4 de eerste helft afsluiten.

In de tweede helft begonnen de bezoekers de voordelen van hun nieuwe aanpak te oogsten. De verdediging slaagde erin meer aanvallen van de thuisploeg te onderscheppen. Dit betekende echter niet dat alles van een leien dakje liep. Alle spelers van Menen en Male waren volledig gefocust. De spanning was duidelijk voelbaar, zo maakte Male enkele fouten die Menen hard afstrafte. Ondanks hun spanningen zag de thuisploeg hun ruime voorsprong stelselmatig verkleinen. Vijf minuten voor het einde van de match slaagde Matthias erin om Male tot op één puntje van de tegenstanders te werpen (12-11). Na een wissel geeft Tom, de achterman van Male, de tweede worp. Ondanks zijn verstandige aanvallen slaagde Menen er terug in om een beetje uit te lopen. Male kon intussen de smaak van de overwinning proeven en zette een extra tandje bij. Wanneer de laatste minuut aangekondigd wordt staat Male terug op een achterstand van slechts één puntje. De ploeg zet duidelijk alles op alles om alsnog de overwinning te behalen. De enige optie lijkt een rugworp. Menen verdedigde sterk en slaagde erin een aantal pogingen te onderscheppen. De wedstrijd werd uiteindelijk afgesloten met een 15-14 op het scorebord. Male, 10de in de rangschikking, heeft van Grenskracht Menen A, 2de in diezelfde rangschikking, de overwinning net niet kunnen afsnoepen. Dit wordt alvast uitkijken naar de terugmatch in Male.

verslag: Pieter