2NHA Grenskracht Menen A - KBC Male: 24-10

Ploeg GSK: Olivier Trizulla – Tony Bocksoen – Broes Demuynck – Olivier Dedecker – Tim Lefever

Ploeg KBC Male: Jonathan Leliaert – Sander Gheselle – Christiaan Comeyne – Jeroen Neirinck

Scheidsrechter: Jan Vanhecke

Vorige week liet Male slechts vier punten verlies optekenen tegen Dudzele, een potentiële eerste klasse kandidaat. Ook dit weekend stond een ploeg van hetzelfde kaliber tegenover de Malenaars. De verplaatsing naar Menen zou opnieuw een wedstrijd worden waarin ze hun sterke verdediging en doorzetting dienen uit te spelen.

Menen ging voortvarend van start met enkele snedige aanvallen, telkens door Tony met precisie afgewerkt. De Maalse verdediging verweerde zich, maar keek na 15‘ spelen desondanks tegen een achterstand aan van zes punten (8-2). Een minuut herbronning bracht ietwat soelaas bij de Maalse spelers. Door effectiever te verdedigen en aan te vallen kwamen ze wat terug op Menen. Na  zelfs nog een rugworp tegen, door een snelle actie van de Meense achterman, gingen beide ploegen rusten bij 11-6.

Vanaf de tweede helft voerde Menen duidelijk de boventoon. De aanvallers van Male lieten zich te vaak verleiden om van het vaste 1-2-3 werpstramien af te stappen en Male moest daardoor regelmatig een counter slikken. Het kon wel nog rekenen op zijn verdediging, doordat vooral achterman Sander de schade hielp beperken, door zich nog weinig ballen te laten ontglippen. Daarnaast versterkten hij en Christiaan de Maalse aanval, o.a. ook met enkele mooie doelpunten.

Menen kon een sterke aanval -met Tony en Tim op kop- combineren met een sterke verdeding. Male speelde verdedigend een verdienstelijke wedstrijd, maar kon Menen aanvallend onvoldoende bedreigen. Eindstand 24-10.

Dank aan Jan Vanhecke voor de strakke begeleiding van de wedstrijd.

Verslag: Jeroen Neirinck