een zonnige herfstnamiddag in Beitem

Zaterdagnamiddag moesten 3 jeugdploegen van KBC Male op verplaatsing naar HO Beitem. Opnieuw konden we genieten van een mooi zonnetje. Voor de spelers die tegen zon moesten spelen niet altijd evident.

Onze pupillen waren maar met 3 en moesten het opnemen tegen 7 spelertjes van Beitem. Gelukkig mochten er bij Beitem maar 4 tegelijk op het terrein. Kobe, Maico en Roman beschikken over voldoende werkkracht en konden verdedigend ook hun mannetje staan. Al vlug konden onze 3 jongens een kloofje slaan. Beitem kwam niet meer in de wedstrijd en er werd gewonnen met 8 - 21.

Tijdens de tweede helft van de pupillen moesten ook onze miniemen beginnen aan hun wedstrijd. Beide ploegen hadden dit jaar nog niet verloren en de herinnering aan de verloren bekerfinale bij de pupillen 2 jaar geleden maakte dat er wat extra spanning op de match zat. Male met Robbe, Matthias, Wannes en Michael,  koos om tegen zon te starten en stond een minuutje voor de rust 2 puntjes achter. De barrage van Beitem kon direct na het signaal van laatste minuut echter een eerste worp onderscheppen en scoorde onmiddellijk een rugworp. Male zette nog een snelle aanval op en kon voor de rust ook nog een rugworp scoren, zodat de achterstand aan de rust beperkt bleef tot 2 punten. In de tweede helft met de zon in de rug werd het bijzonder spannend. Nooit was er meer dan 2 punten verschil. Onze spelertjes leken net iets beter met de druk om te kunnen, maakten zelf geen foutjes en straften enkele foutjes van Beitem mooi af. Toen het signaal van de laatste minuut klonk stonden we 1 punt voor en hadden we ook de bal. De verdediging van Beitem duwde een mooie verre worp buiten, zodat we net voor tijd de eindstand konden vastleggen: 18 - 20. Een mooie overwinning. Male blijft ongeslagen na 5 wedstrijden.

Een uurtje later namen ook de scholieren het op tegen Beitem. Ook dit beloofde een spannende match te worden met de derde plaats als inzet. Male met Sybren, Dylan, Peter en Warre koos ervoor om met de zon in de rug te beginnen, in de hoop om bij de rust enkele puntjes voor te staan.  Beide ploegen bleken echter sterk aan mekaar gewaagd en bij de rust stond Male 2 puntjes voor. In de tweede helft werd de zon terug een storende factor voor de verdediging van Male, maar we bleven mooi gelijke tred houden. Ook hier kregen we een bijzonder spannende tweede helft voorgeschoteld. Beide ploegen konden zich achteraf verzoenen met het gelijkspel: 24 - 24.

verslag: Marc