2NH A KBC Male - D&W Koekelare

2NHA  KBC Male - D&W Koekelare

Opstelling Male: Jonathan Leliaert (barrage) – Jeroen Neirinck, Christiaan Comeyne en Matthias Leliaert (vleugelspelers) – Sander Gheselle (achterman)

Opstelling Koekelare: Hans Bryon (barrage) – Dieter Sys, Toon Sys, Bart Roose (vleugelspelers) – Maarten Sys (achterman)

Male kon niet rekenen op Matijs Gheselle zodat junior Matthias Leliaert zijn eerste selectie in 2NHA op zak had. Koekelare was voltallig en rekende op winst tegen de nieuwkomer in tweede klasse. Male wist dat een een tweede overwinning in tweede klasse een regelrechte stunt zou zijn.

Onder een loden hitte nam de thuisploeg de beste start. Jeroen Neirinck kon de eerste verre worp van Maarten Sys onderscheppen en Male stond direct op voorsprong. Bij de eerste doelpoging van Koekelare liep Sander Gheselle een nekkwetsuur op en moest vervangen worden. Matthias kwam op de vleugelpositie terecht en Jeroen werd laatste man. De thuisploeg bleef echter met lef en vertrouwen spelen en via een puik afwerkende Matthias en knap verdedigend werk van Jeroen bleef er een driepuntenkloof op het bord (4-1, 6-3, 7-4). Pas in de laatste minuten kon Koekelare een puntje dichterbij sluipen, ruststand 7-5.

De bezoekers namen na de rust de beste start en Bart Roose kon twee rugworpen scoren. Na tien minuten kwam Durf en Win zo voor het eerst op voorsprong 10-11. Male moest de wet van de sterkste ondergaan tot Jeroen bij een 11-14 stand met een mooie rugworp terug spanning in de wedstrijd bracht. Wanneer in de laatste minuut Jeroen een aanval mooi kon afwerken stond de billijke gelijkstand op het bord. Dat was echter zonder de ervaring en klasse van de bezoekers gerekend en Toon Sys kon in de laatste seconden de winning goal scoren. 14-15 was de eindstand in een aangename, faire en spannende wedstrijd waarin de thuisploeg lang aanspraak kon maken op de vier punten.