Krachtbalclub Male

2NH Klaverken Buggenhout – KBC Male

2NH Reserven

Na een verre rit richting het Oost-Vlaamse Buggenhout, betraden de reserven als eerste het veld. Door de afwezigheid van Matthias Leliaert, konden we rekenen op de ervaren Hein Comeyne. Deze begon echter als eerste op de bank. Na een korte tijd zag het er al naar uit dat dit een zeer defensieve wedstrijd zou worden. Een laag doelpuntensaldo was een logisch gevolg. De beide ploegen leken even sterk, maar Buggenhout bezat een sterkere aanval. Jeroen Vandenbulcke kon door een rugworp toch twee van de drie Maalse doelpunten scoren. Jammer genoeg kon Male twee vrije worpen niet benutten waardoor een 5 – 3 tussenstand op het bord kwam te staan.
In de tweede helft hetzelfde verhaaltje. Maar Male kon echter goed terugkomen door invaller Hein. Jammer kon Male niet standhouden. Jeroen poogde nog een rugworp in de laatste minuut, hopend op een gelijk spel, deze werd echter onderschept door een sterk verdedigend Buggenhout. Eindstand 8 – 10.

 

2NH A

Daar deze ploegen beiden hun eerst match verloren hadden, stond er dus veel op het spel: de eerste 4 punten van het seizoen binnenhalen. Voor Male Two zou dit zeker geen makkelijke missie worden daar twee van de vier Buggenhoutse spelers vorig jaar nog in eerste nationaal speelden… Maar daarom begonnen ze niet met minder moed aan de match! Buggenhout verloor de toss en mocht logischerwijs starten met de aanval.

Opstelling Male: Jonathan Leliaert (barrage) – Jeroen Neirinck, Christiaan Comeyne en Matijs Gheselle (vleugelspelers) – Sander Gheselle (achterman)

Opstelling Buggenhout: Paul Verkempynck (barrage) – Bram Verdyck, Maarten Moernaut (vleugelspelers) – Rik De Cock (achterman)


Male kon de match niet beter beginnen, de eerste aanval van de thuisploeg werd meteen onderschept door achterspeler Sander Gheselle. Male kon ook meteen afwerken waardoor de eerste voorsprong een feit was. Jammer genoeg ervaarde Male dezelfde problemen als andere weken: de afwerking… Na tien minuten betrad Christiaan Comeyne het veld, die Male toch enkele punten extra kon bezorgen waardoor een voorsprong van twee punten behaald werd. Die voorsprong werd echter terug uit handen gegeven na een sterker spel van Buggenhout. Ruststand: 7 – 7.
Beide ploegen geloofden nog steeds in de overwinning, maar het was Male die het sterkst begon en een voorsprong van maar liefst 4 punten uitbouwde! Buggenhout gaf zich niet zomaar gewonnen en mede dankzij een vrije worp kwamen ze terug tot op één punt met nog 10 minuten op de klok. Na een tactische time out besliste Male resoluut om voor werpkracht te gaan. Het werptrio Matijs, Jeroen en Jonathan leek herboren te zijn ! Male speelde sterk en kon een 13 – 16 eindstand op het bord zetten.

 

Varia:
* Dit is de tweede maal op rij dat Male Two gaat rusten met een 7 - 7 tussenstand.
* Bij Buggenhout was één speler afwezig.

* De geblesseerde Benedict Vandaele verving Eric Compernolle als coach.

verslag: Sander Gheselle