1NA Male - Heist

Verslag Hein Comeyne :

Het terrein lag er erg slijkerig bij.  Oorzaak: slechts de bovenste vijf centimeter grond was ontdooid en net op de middag kreeg die reeds verzadigde grond nog een regenvlaag te verwerken.
Op dit zware veld startte Male de match met Timothy, Joos, Kris en Diederik.   In de beginfase werd weinig gescoord, misschien logisch door het zware veld.  Heist paste zich iets beter aan en onder impuls van een schitterend spelende Bjorn Ballegeer (zowel verdedigend als aanvallend) speelden ze een driepuntenvoorsprong bijeen.  Toch ging diezelfde Bjorn in de fout op een eerste worp vanachter zijn doellijn: Kris kon de bal zeer kort en schijnbaar gemakkelijk onderscheppen en scoorde onmiddellijk met rugworp.  Heist bleef nochtans goed op dreef en leidde aan de rust met 8 - 10.  Male probeerde de tweede helft het tempo op te drijven, maar op het zware veld was dit erg moeilijk.  Joos' slaagpercentage van zijn verre worpen verhoogde aanzienlijk en ook Timothy vond beter de weg naar doel.  Christophe Roelens kreeg het moeilijker met de tweede worp.  Male kwam op voorsprong en Dieter wou dit rechtzetten met enkele rugworpen.  Pieter Goeminne, die aan de rust was ingekomen, was steeds attent.  Dieter probeerde zelfs uit stilstand te scoren met nekworp.  Joos en Timothy moesten alle kracht uit hun lijf persen om het doelpunt te vermijden - weer een kans verkeken voor Heist.  Male speelde geconcentreerd de eigen aanval uit en won uiteindelijk met 21 - 16.
PS: ook de provinciale én de reserven wonnen van Heist, zowaar een sterke prestatie van beide ploegen.

Verslag Joos Anseeuw

KBC Male:
Timothy Compernolle (achterman)
Kris Blomme (rechtervleugel)
Diederik Huys (linkervleugel)
Joos Anseeuw (barrage/linkervleugel)
Pieter Goeminne (barrage)

KBC Heist:
Dieter Debaets (barrage)
Christophe Roelens (linkervleugel)
Benny Boerjan (rechtervleugel)
Björn Ballegeer (achterman)

Male, zonder een zieke Christiaan Comeyne, moest zaterdag op een door het weer omgeploegd veld weerstand bieden aan een sterk spelend Heist.

De eerste helft bleken vooral de heren van Male last te ondervinden van het zware veld. Veel worpen werden in de handen gegooid en Timothy werd te weinig in stelling gebracht (slechts 10 derde worpen in gans de eerste helft is geen groot succes). Het logische gevolg was dan ook dat halfweg de eerste helft Male tegen een achterstand van twee punten keek (5-7). Kris onderschepte een eerste worp en met een rugworp hingen de bordjes terug gelijk. Toch mocht dit alles niet baten en stond Male aan de rust 2 punten in het verlies.

Een tactische wissel aan de rust moest bij Male het tij doen keren. Pieter verving Diederik, waardoor Joos op de vleugel moest gaan spelen. Het was niet direct de wissel die de tweede helft in ons voordeel deed kantelen wel de vechtlust. Met een groot strijderhard toonde Male in de tweede helft zijn kunnen. Timothy werd stelselmatig in stelling gebracht en die scoorde (zelfs op een zwaar veld) van overal. Het verschil liep nog op toen een vermoeid Heist geen vuist meer kon maken. De eindstand 21-15.

Een verdiende overwinning voor de eerste ploeg van Male.

Op Male viel er nog goed nieuws te rapen. Voor het eerst dit seizoen kon zowel provinciale, reserven en eerste winnen in hetzelfde weekend. Proficiat aan iedereen. Ook de dames konden in een ware thriller het heft in eigen handen nemen en met 19-18 winnen van Oostduinkerke.