Scholieren Jongen zijn algemeen kampioen!!!

SJ: KBC Aalter - KBC Male 18 - 28

Na de gewonnen testwedstrijd tegen Aalst, mocht Male zich reekskampioen noemen. De ambities van onze scholieren zijn echter groter: net zoals in de andere jeugdcategorieën gaan ze voor niet minder dan de algemene kampioenstitel. Male begon met Jonas, Jonas, Dylan en Sybren. Beide ploegen begonnen zenuwachtig aan de wedstrijd. Aalter kon het eerste doelpunt scoren en bleef tot 5 - 4 telkens een  doelpuntje voor. Signaal voor de Maalse coach om een time-out te nemen en Mathias te laten meespelen. Het bleef gelijk op gaan tot 8 - 8. Daarna kon Male een eerste kloofje uitbouwen en liep het uit tot 9 - 14. Aalter gaf zich echter niet gewonnen. Aan de rust stond het 11 - 15. Ook aan het begin van de tweede helft bleef het spannend. Aalter kwam terug tot op 3 punten: 14 - 17. Male bleef geconcentreerd spelen en goed opbouwen, zodat Aalter niet meer dichter geraakte. Bij 17 - 21 op enkele minuten van het einde brak de veer bij Aalter zodat Male, dat ook nog Dylan Junior in de ploeg bracht, uiteindelijk nog met tien punten verschil kon winnen.

Eindstand : 18 - 28 en MALE KAMPIOEN BIJ DE SCHOLIEREN.

Proficiat aan de spelers Jonas, Jonas, Dylan, Dylan, Mathias en Sybren, coach Johan en trainer Eric.

Hier kun je nog enkele foto's bekijken

Volgende afspraak: zondag 29 mei om 12.30 in Ichtegem voor de bekerfinale tegen Opstal. Male start als favoriet maar Opstal zal er als underdog zeker alles aan doen om voor de verrassing te zorgen.

Na de kampioenstitels in eerste en derde nationale telt KBC Male nu 4 kampioensploegen en ook de resultaten in de andere reeksen mogen zeker gezien worden: een resultaat om als club fier op te zijn.