Miniemen Jongens zijn algemeen kampioen!!!

MJ: KBC Male - Robland Sint-Michiels 25 - 11

Dezelfde ploegen als vorige week tijdens de halve finale van de beker stonden tegen over elkaar op hetzelfde mooie grasveld met lentebloemetjes van Varsenare. Na de vlotte overwinning vorige week met 24 - 5 was Male de uitgesproken favoriet om de titel binnen te halen. De spelers van Sint-Michiels, die in de competitie in reeks MJB al hun matchen wonnen, waren echter niet van plan om zich zomaar te laten doen. Male begon aan de match met Lukas, Wiebe, Tobias en Robbe. Waar het vorige week na 3 aanvallen aan beide zijden 0 - 0 stond, begonnen beide ploegen aanvallend sterk aan de wedstrijd, met een 3 - 3 tussenstand tot gevolg. Voor Male het signaal om verdedigend een tandje bij te steken. Zo liep Male uit tot 6 - 3, een eerste kloofje dat stelselmatig verder uitgebouwd werd. Aan de rust stond het 13 - 5 en leek de match gespeeld.  In de tweede helft kwam Mathias in het veld en liet coach Kurt alle Maalse spelers werpen. In het begin van de tweede helft bouwde Male zijn voorsprong verder uit tot 16 - 5.  Male bleef steeds mooi opbouwen en afwerken. Tussendoor scoorde Lukas ook nog een rugworpje, zodat op het einde een verdiende overwinning gevierd kon worden.

Eindstand 25 - 11 en MALE KAMPIOEN BIJ DE MINIEMEN.

Proficiat aan de spelers Lukas, Wiebe, Tobias, Robbe en Mathias, coach Kurt en trainer Germain,  en ook aan de spelers Pepijn en Charles, die tijdens het seizoen hun steentje bijgedragen hebben.

Volgende afspraak: zondag 29 mei om 10.30 in Ichtegem voor de finale van de beker tegen Ingelmunster, dat niet in competitie speelde, maar zeker niet onderschat mag worden.