halve finale beker van Vlaanderen miniemen jongens: KBC Male - Robland Sint-Michiels 24 - 5

Miniemen Jongens winnen verrassend vlot van Robland en plaatsen zich voor de finale van de beker van Vlaanderen

verslag: Marc Sevenhant

De loting voor de halve finale van de beker zorgde ervoor dat de beide reekswinnaars van de miniemenreeksen in de competitie tegenover elkaar stonden. Het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden. De zenuwen stonden aan beide kanten hoog gespannen. Verrassend genoeg werd op een mooi groen grasveld gespeeld in Varsenare. Male begon met Lukas, Wiebe, Tobias en Robbe. Na 3 aanvallen voor beide ploegen stond het nog 0 - 0. Daarna begon Male mooi af te werken terwijl Robland er niet in slaagde om te scoren, waardoor Male kon uitlopen tot 8 - 0. Midden de eerste helft kwam ook Mathias in de ploeg. Het spelbeeld veranderde niet. Male bleef zijn doelpuntjes meepikken terwijl de verdediging op hoog niveau bleef spelen. Aan de rust stond het al 15 - 3. In de tweede helft kwam ook Pepijn in de ploeg, zodat de 6 Maalse spelers hun aandeel kregen in de overwinning. Ook nu konden de Maalse miniemen de verre worpen van Sint-Michiels onderscheppen en bij de rugworpen van Sint-Michiels was de verdediging alert. In heel de tweede helft kon Robland slechts 2 doelpuntjes meepikken. Aanvallend bleef Male mooi opbouwen, met een 24 - 5 eindstand tot gevolg, een verrassend vlotte overwinning voor onze miniemen.

Male is nu de uitgesproken favoriet voor de titel. Volgende week zaterdag om 19 uur volgt de titelmatch tegen Robland, ook op het veld van Varsenare. Maar elke match moet natuurlijk gespeeld wordt en Robland kan misschien een geblesseerde speler terug op stellen,....

Op zondag 29 mei volgt dan de finale van de beker tegen Ingelmunster, een ploeg die niet meespeelde in de competitie, maar die zeker niet onderschat mag worden.

Maar nu eerst nagenieten van deze mooie prestatie. Proficiat Lukas, Wiebe, Tobias, Robbe, Mathias, Pepijn, coach Kurt en trainer Germain!!!