3NHA Baasrode-Male: 15-14

verslag: Jonathan Leliaert

Doordat Baasrode forfait gaf met hun reserven mochten de Maalse beren een uur langer slapen. Dat laatste uur werd Matijs echter fataal waardoor Male met een afgeslankte selectie de verplaatsing maakte. Onderweg reden ze eenmaal te weinig naar links waardoor de opwarming aan de korte kant was. Toch konden de bezoekers al snel het voortouw nemen met enkele verre laatste worpen van Jonathan. Ze konden het kloofje niet uitdiepen en na dapper weerwerk van Reinhart, Tom, Sander en Christiaan werd er gerust bij een evenwichtige 7-7 stand.

Na de rust bleef het spannend en werden aan beide zijden enkele mooie acties genoteerd. Vooral de achtermannen Sander en Timothy Florkin (Baasrode) speelden zich in de kijker. De thuisploeg speelde nu iets scherper en Male bleef lange tijd een tweetal goals achter staan. Het had de kans om de achterstand in één keer ongedaan te maken toen Christiaan in één minuut twee rugworpen probeerde, maar Male zou Male niet zijn als het de wedstrijd niet tot het einde spannend zou houden. Even leek het alsof ze de scheve situatie alsnog konden rechtzetten toen ze in de laatste minuut nog langszij kwamen, maar dit was buiten Timothy gerekend die met een laatste mooie actie zijn ploeg de zege bezorgde.

Na de tweede helft stond het 15-14 en zoals steeds zat de sfeer er in de derde helft ook goed in en kon dit prachtige seizoen op een aangename manier afgesloten worden.