dames Jabbeke - Male

Hindernissen.
Onze dames moesten zaterdagavond om 20.00 uur spelen in Jabbeke.
Hindernis 1: teleurgesteld dat het sportcomité de match niet wilde verplaatsen omdat drie van onze zes dames examens hadden, probeerden we toch drie speelsters bijeen te krijgen.  Woensdag meldde er nog eentje af met rugpijn.  Maar met wat overtuigingskracht en het voordeel dat de match 's avonds doorging, waardoor de waardevolle daguren toch nog aan blokken konden besteed worden, geraakten we toch aan vier speelsters.
Hindernis 2: het hard bevroren veld van Jabbeke lag vol putten en uitsteeksels en mag onbespeelbaar genoemd worden.  Maar bij onze aankomst was de andere damesmatch: Jabbeke-Buggenhout toch gestart.   De scheidsrechter durfde de ploegen niet terug naar huis sturen.  Dus moesten wij ook het veld op.  Aangemaand tot voorzichtigheid en na een intense opwarming om de vrieskou aan te kunnen, startten we de wedstrijd.
Janne, Ellemie, Liselot en Eva hadden meer moeite met het veld dan met de tegenstrever.  Aan de rust stond het 8 - 13.  In de tweede helft ging Male nog meer het verschil maken.  Sommige speelster vergaten even hoe slecht het terrein er bij lag.  Maar werden daar bruusk aan herinnerd.  Janne verdedigde vooral op laatste worp zeer solide als barrage en nam de ganse match de eerste worp voor haar rekening.  Je kan goed merken dat het nu haar tweede jaar is.  Ze speelt steeds beter.  Liselot legde de ballen klaar voor Ellemie, soms over de middellijn, soms aan de doellijn.  Maar Ellemie puurde uit elke laatste worp doelgevaar.  Eva, onze jongste speelster was in de eerste helft wat overweldigd door de uitzonderlijke omstandigheden maar pakte geleidelijk steeds meer ballen op de rechtervleugel.  Eindstand: 13 - 24.