1NH Male verlengt landstitel

Zaterdag om kwart na vijf kon de champagne ontkurkt worden. De maalse heren zijn na een prachtige 21 op 21 mathematisch zeker van een verlenging van de titel.

De wedstrijd zelf begon nogal stroef en een onthoofd Lissewege (slechts 2 basisspelers aanwezig) kon gelijke tred houden. Nog voor de rust werd het duidelijk dat het onze wedstrijd was. Aanvallend konden de Maalse spelers zich uitleven en verdedigend werden er regelmatig ballen onderschept.

De tweede helft was een ware triomftocht voor Male. Ondanks het moedige weerwerk van Lissewege liep Male steeds verder uit. Toen Gaetan op de koop toe nog geblesseerd uitviel viel de intensiteit weg uit de wedstrijd. De laatste minuut werd onder luid gejuich en handgeklap van de meegereisde supporters volgemaakt. (17-36)  Na een fantastisch seizoen kon Male de champagne eindelijk ontkurken. Een feestje die tot in de vroege uurtjes bleef duren. Bekijk hier de foto's van Heleen.

Male heeft deze titel zeker niet gestolen

Facts en figures:

• Male heeft sinds januari 2010 geen officiele wedstrijd meer verloren
  • Male heeft elke wedstrijd dit seizoen met minimum 5 punten verschil gewonnen
  • Male maakte tot nu toe net geen 700 doelpunten wat een gemiddelde is van 33 punten/wedstrijd (sterkste aanval)
  • Male heeft de sterkste verdediging slechts 16 punten/wedstrijd tegen
  • Male heeft dus een positief doelsaldo van 361 (gemiddeld 17 punten/wedstrijd)
  • Het Maalse viertal Timothy (C), Joos, Koen en Matthieu werden dit seizoen op weg naar de titel bijgestaan door Benedict, Louis en Dimitri

Volgende week is er nog een galamatch tegen Ichtegem thuis. Daarna wordt er reikhalzend uitgekeken naar de halve finale tegen tweedeklasser Menen.

Er worden veel supporters gevraagd voor komend weekend. De reserven van 1e nationale kunnen eveneens de titel pakken en de dames spelen de wedstrijd tegen Fortuna met de vierde plaats als inzet.