MJA Sporting Brugge - KBC Male 16 - 23

Miniemen jongens winnen spannende match bij concurrent Sporting en worden reekskampioen MJA

De laatste wedstrijd in de reeks MJA tussen Sporting en Male was beslissend voor het reekskampioenschap.  In deze reeks met 7 ploegen speelden alle ploegen 3 maal tegen elkaar. Zowel Sporting als Male hadden tot hiertoe slechts 1 wedstrijd verloren. Onze jongens verloren een inhaalmatch thuis tegen Sporting. Ze konden hun kansen echter niet ten volle verdedigen omdat ze slechts met drie waren. Gelukkig waren ze nu wel met vijf en kon de wedstrijd aangevat worden met ons sterkste viertal.  Tobias vatte plaats op de barrage, terwijl Wiebe, Lukas en Robbe elkaar afwisselden op de vleugels en als achterman. Mathias nam plaats op de bank.  Lukas en Wiebe namen elk 2 worpen voor hun rekening. Coach Germain vroeg om optimaal gebruik te maken van de 4 worpen en dus sober te spelen.

De wedstrijd begon meteen goed voor Male, dat kon uitlopen tot 0 - 3.  Sporting kwam echter al snel terug tot 2 - 3 en heel de eerste helft stond er een kleine voorsprong voor Male op het bord: ruststand 7 - 10.  Ook in de tweede helft kon Male het eerste doelpunt scoren, maar Sporting lukte een rugworp en kwam zo terug tot op 2 puntjes. Het bleef spannend. Male bleef echter efficiënt afwerken en af en toe een bal onderscheppen, zodat er steeds een voorsprong van 2 à 4 punten op het bord stond. Ondanks de tegenwind voor Male, die vooral voor vervelend opwaaiend stof zorgde, slaagden de jongens van Sporting er niet in om dichter te komen. Aan het einde probeerden ze één en ander te forceren,  waardoor ze 2 maal bij de eerste worp met de voet op de lijn stonden. Dit leverde gemakkelijke doelpunten op voor Male, zodat er uiteindelijk met 7 punten verschil gewonnen werd.

Proficiat aan alle spelers, die voor de reeksoverwinning zorgden: Lukas, Robbe, Tobias, Wiebe, Pepijn, Charles en Mathias en coachen Kurt en Germain

Nu de reeksoverwinning binnen is, volgt er nog een finale wedstrijd tegen de ongeslagen winnaar van MJB: Robland. Ook in de halve finale van de beker staat een wedstrijd tegen Robland op het programma.

Verslag: Marc Sevenhant