Krachtbalclub Male

3NH Beitem - KBC Male

Male Two wint topper in en tegen Beitem

 

verslag: Sander Gheselle (http://kbcmale3nh.blogspot.com)


3NHR: HO Beitem - KBC Male (10 - 14)
Nadat de Provenciale reeks gespeeld en gewonnen had tegen Beitem, was het aan de reserven van 3e om hun wedstrijd te spelen. Dimitri Coopman, Reinhart Tulpin, Jeroen Vandenbulcke en Tom De Temmerman begonnen aan de afworp. Jeroen Neirinck werd de 5e speler. De match had een hoog verdedigend gehalte waardoor weinig doelpunten gescoord werden. Male verdedigde iets beter en kon een kloofje van twee punten creëren. Jeroen Vandenbulcke, die sterk verdedigde, kon als eerste een opzet onderscheppen en poogde een rugworp maar die week net iets te veel af waardoor deze buiten veld belandde. Beitem was dus gewaarschuwd... Maar blijkbaar hadden ze hun lesje nog niet geleerd want enkele luttele minuten later was het de beurt aan Reinhart om een opzet te onderscheppen... In één vloeiende beweging knalde hij een rugworp binnen en kon Male de rust ingaan met 4 punten voorsprong!

De tweede helft was wat minder spectaculair. Male bleef het spel spelen van de eerste helft waardoor Beitem onmogelijk nog iets kon terugdoen... Na een 5tal minuten gespeeld te hebben kwam Jeroen Neirinck nog in actie in de plaats van Jeroen Vandenbulcke (last van blessure). Hierdoor werd Male nog wat extra versterkt en kwamen ze niet meer in gevaar. Eindstand: 10 - 14.


3NHA: HO Beitem - KBC Male (10 - 14)
Met de nummer 1 en nummer twee in de competitie tegenover elkaar, beloofde deze match een echte thriller te worden... De opdracht van Male was simpel: winnen tegen Beitem om een kloof te slaan in de competitie en een gooi te doen naar het kampioenschap. Reeds tijdens de opwarming werd de sfeer van de match al beslist toen Beitem speler, Lieven Cool, ongelukkig een bal tegen het aangezicht ontving...

Na een excusering kon de match eindelijk van start gaan. De bezoekers hadden hun volledige ploeg mee en begonnen met Jonathan Leliaert op de barrage, Jeroen Neirinck op de rechter vleugel, Matijs Gheselle op de linker vleugel en Sander Gheselle op de achtermanpositie. Christiaan Comeyne begon als eerste op de bank.  Male nam meteen het voortouw en kon al snel 0 - 2 op voorsprong komen. Beitem lukte het niet om een gewone aanval te scoren en dus kwam Lieven Cool, na buitenspel, de bal aannemen en scoorde zo een rugworp dwars door de Maalse verdediging... Dat leek hen hernieuwde moed te geven en na een 4 - 3 stand leek het de coach van Male, Eric Compernolle, verstandig om een time-out te vragen. Christiaan Comeyne werd in de strijd geworpen en een sterk spelende Jeroen Neirinck mocht  rusten op de bank. Na deze tactische onderbreking kon Male een remonte maken en ging de rust in met een 6 - 7 voorsprong op het scorebord.

Beide ploegen begonnen met dezelfde opstelling waarmee ze eindigden voor de rust. Beitem begon wat twijfelachtig aan deze tweede helft waardoor Male twee puntjes op voorsprong kwam. Bij een 8 - 10 stand bleef het scoren een hele tijd uit en was het wachten op de ploeg die als eerste verdedigend een fout zou maken. Met nog een tiental minuten op de klok, kon een zeer sterk spelende Matijs Gheselle, aanvallend het verschil maken. Met enkele knallers door de verdediging van Beitem, kon Male een voorsprong van 4 punten maken. Beitem probeerde tevergeefs nog enkele rugworpen, maar die werden zonder te veel problemen uit het doel gehouden. Na een hevige match, met maar liefst 3 onderbrekingen gegeven door de scheidsrechter, behaalde Male de overwinning en stond volgende stand op het scorebord: 10 - 14.

Varia:
*Male Two kan volgende week kampioen spelen mits een overwinning in Lissewege
*Christiaan Comeyne probeerde reeds voor de match de overwinning binnen te halen
*Jeroen Neirinck staat niet op de ploegfoto omdat hij zijn vliegtuig richting Boedapest moest halen