Krachtbalclub Male

3NH: KBC Male - Menen

Menen verliest tegen een volledig Male (19/03/'11)

verslag: Sander Gheselle (http://kbcmale3nh.blogspot.com)


3NHR: KBC Male - Grenskracht Menen (29 - 8)
Met de nog steeds geblesseerde Pieter Wargnye was Male wat bang om aanvallend te kort te komen. Maar niets was minder waar. Met Tom De Temmerman op de eerste worp, Reinhart Tulpin op de tweede worp en Jeroen Vandenbulcke op de laatste worp kon Male sterk uitpakken! Jeroen kon worp na worp scoren en ook op verdedigend vlak nam hij zijn balletjes waar nodig. Maar vooral door zijn drie gelukte rugworpen (de naam Eric Compernolle waardig) werd hij de uitblinker van de match! Male kwam in deze eerste helft al snel een hoop punten voor en moest zich dus geen zorgen meer maken in de tweede helft ondanks met de zon in het gezicht te spelen. Menen kon in de tweede helft nog maar slechts twee maal scoren en werd door een zeer sterk spelend Male naar huis gespeeld met een 29 - 8 eindscore.

3NHA: KBC Male - Grenskracht Menen (32 - 19)
Na een lange tijd kon Male eindelijk nog eens zijn volledige ploeg opstellen. En tegen Menen zou dit wel nodig zijn daar Male zijn enigste verliesmatch tegen Menen was... Met Jonathan Leliaert op de barrage, Christiaan Comeyne op de linker vleugel, Matijs Gheselle op de rechter vleugel, Sander Gheselle op de achtermanpositie en Jeroen Neirinck beginnend op de bank, begon Male aan de wedstrijd. Menen begon zeer sterk aan de match en kwam in de eerste zeven minuten al op een 1 - 4 voorsprong... Coach Eric Compernolle vond het nu welletjes en vroeg een tactische time-out aan. Hij pepte de spelers op en Male kon terug in de match komen. Male kwam terug op gelijke hoogte ondanks een rugworp van Menen... Eric verving Sander door Jeroen Neirinck na een kwartier gespeeld te hebben zodat de thuisploeg zich goed kon concentreren op de aanval. Met onder andere een goed uitgevoerde rugworp van Matijs, kon Male de rust instappen met een 16 - 14 stand.

Na de rust mocht Jonathan op de bank beginnen. Sander kwam terug op de achtermanpositie te staan en deed dit wat beter dan in de eerste moeilijke helft. Met slechts 5 tegendoelpunten kwam Male niet meer in de problemen. Ook Matijs en Christiaan werden nog even aan de kant gebracht . Male scoorde nog eens 16 maal en na 50 minuten gespeeld te hebben stond een terechte eindstand vast op het scorebord: 32 - 19.

Varia:
*Male speelt volgende week zondag om 11.00u in Beitem (eerste achtervolger).
*Als Male wint tegen Beitem en daarna wint in en tegen Lissewege speelt het kampioen.
*Op 10 april speelt Male Two de volgende ronde van de beker tegen Izegem.