Krachtbalclub Male

3NH: KBC Male - Baasrode

Baasrode geen match voor Male Two (12/03/'11)

verslag: Sander Gheselle (http://kbcmale3nh.blogspot.com)

3NHR: KBC Male - Botterken Baasrode (22 - 7)
Zonder een geblesseerde Pieter Wargnye en zonder Reinhart Tulpin zaten onze reserves wat krap om een volledige ploeg te kunnen vormen. Gelukkig kwam er wat versterking van de scholieren waardoor Mathias Leliaert de aanvallende kracht werd. De thuisploeg begon wat afwachtend aan de match, maar al snel bleek wie er de beste ploeg op het veld was: Male. Zowel aanvallend als verdedigend liep alles op wieltjes. Dimitri Coopman en Tom De Temmerman namen afwisselend de eerste worp, Mathias Leliaert nam de tweede worp voor zijn rekening en Jeroen Vandenbulcke mocht zorgen voor de afwerking. Male ging de rust in met een 7 tal punten voorsprong.

In de tweede helft was er niet veel verschil te zien... Beide ploegen bleven hun spel spelen maar Male was duidelijk een maatje te groot voor Baasrode. Het laatste kwartier kwam de scholier Dylan Sarlet nog even ten tonele. Baasrode kon nog slechts drie maal scoren en de match was dus gespeeld. Jeroen Vandenbulcke kon de voorsprong nog wat vergroten met een rugworp en zo werd de eindstand: 22 - 7.

3NHA: KBC Male - Botterken Baasrode (30 - 8)
Ondanks vele geblesseerden bij Baasrode konden ze toch een ploeg op de been brengen. Bij Male werden Jonathan Leliaert (barrage), Christiaan Comeyne (L-vleugel), Matijs Gheselle (R-vleugel) en Sander Gheselle (achterman) aangevuld met Dylan Sarlet die op de bank begon.

Daar Male hun eerste aanval miste, kwam Baasrode reeds in de eerste minuut met één punt op voorsprong. Dit duurde echter niet lang want Male nam al snel de bovenhand. Met een mooi geplaatste rugworp van Matijs sloeg Male een kloofje en kon de eerste helft rustig uitspelen. Baasrode kreeg voldoende kansen (onder andere een vrije worp) maar kwam zelden tot scoren toe. Male kreeg in deze eerste helft slechts 6 doelpunten tegen waardoor er een 16 - 6 score op het bord kwam te staan.

In de tweede helft besloot coach Eric Compernolle om Jonathan, Matijs en Christiaan elk op beurt even op de bank te plaatsen waardoor Dylan op het veld kwam te staan. De aanval werd hierdoor iets verzwakt maar Male kon toch nog 14 keer scoren. Verdedigend werkte het spelletje nog beter dan in de eerste helft waardoor Male zijn reputatie als best verdedigende ploeg naam aandeed, het kreeg slechts 2 tegendoelpunten. Male speelde een sterke match en Baasrode kon dus niets meer forceren. Eindstand: 30 - 8.