Krachtbalclub Male

3NH: Beker: Heist-Male

Beker Heren Lagere (05/03/'11)
Verslag: Sander Gheselle

KBC Heist (+3) - KBC Male
Met zes spelers zakten onze ploeg voor Beker Lagere af naar Heist. Onder deze gelukkigen waren: Jonathan Leliaert (Barrage), Christiaan Comeyne (Linker vleugel), Matijs Gheselle (Rechter vleugel), Thomas Clevers (Rechter vleugel), Sander Gheselle (Laatste man) en Eric Compernolle (Coach en 6e speler).

Met Heist als tegenstander zou dit zeker geen eenvoudige opdracht worden voor Male om door te stoten naar de volgende ronde. Heist staat in bevordering op een gedeeld derde plaats en maakt zeker nog kans om te promoveren naar de derde nationale reeks volgend jaar. Daar Heist één reeks lager speelt kreeg het 3 punten voorgift.

Met Christiaan en Eric op de bank begon Male met Thomas Clevers, sterkhouder in Provenciaal, op de rechtervleugel. Matijs nam plaats op de linkervleugel. Male begon sterk aan de wedstrijd en kon makkelijk zijn eerste puntjes maken en enkele aanvallen de bal onderscheppen. Tijdens de derde aanval ging het echter in de fout... Een eerste worp werd sterk onderschept door Dennis en meteen terug gestuurd richting het doel van Male! Deze eerste rugworp was gelukkig enkel een waarschuwing en ging net buiten... Door het sterke afwerken van Thomas kwam Male op gelijke hoogte en zelfs één doelpuntje op voorsprong! Maar Heist gaf zich niet zo maar gewonnen en onderschepte voor de tweede maal een opzet van Male... Dit keer was Dennis niet van plan om te missen en knalde zijn ploeg op voorsprong! Male leek even van slag en zo eindigde deze eerste helft in hun nadeel: 13 - 12.

Thomas ging aan de kant uitrusten na een heel sterke eerste helft, en dus kwam Christiaan Comeyne ten tonele waardoor de aanval op de schouders van Jonathan en Matijs kwam te liggen. Het kliekje van 3e begon ook deze helft sterk en liep twee punten uit op Heist. Gedurende deze tweede helft bleef het verschil niet groter dan deze twee puntjes. Na een kwartier gespeeld te hebben kwam er weer licht aan het einde van de tunnel voor Heist... Net toen Male drie punten voorstond kwam Heist terug op één punt door een goed geplaatste rugworp. Nog geen vijf minuten later kwam male weer drie punten op voorsprong, maar ook deze keer kon Heist een rugworp scoren... Voor de zoveelste keer liet Male de tegenstander terug in de match komen, waardoor de thuisploeg terug begon te geloven in een overwinning. Na een tactische time-out van Eric Compernolle, besloot Male om het onderste uit de kan te halen. Heist pruttelde nog wat tegen maar Male leek toch een maatje te sterk en liep zo nog vier punten uit. Eindstand: 18 - 22.

Varia:
*Male speel in en tegen Izegem voor de volgende ronde.
*Verontschuldigingen voor het vorige verslag: Male won ooit wel al eens in Beveren tegen de reus.
*Altijd dolle pret met Christiaan, Eric, Jonathan en Sander in de auto...