Krachtbalclub Male

3NH Z.A.K. Beveren - KBC Male

Verslag: Sander Gheselle

 

3NHR Z.A.K. Beveren - KBC Male (13-13)
Zoals de regel het voorschrijft, begonnen de reserves aan hun match. Pieter Wargnye was niet van de partij wegens een polsblessure waardoor de werpkracht van Male niet echt tip top was. Maar tegen Beveren (slechts 1 gewonnen dit seizoen) was dit geen onmogelijke opdracht. Vervanger en coach van dienst was Eric Compernolle.

Wat een makkelijke match zou worden werd een thriller van de bovenste plank in derde reserve... Beveren kwam in de eerste tien minuten 3 - 1 op voorsprong. Coach Eric Compernolle wisselde zichzelf in de match en scoorde in de komende 5 minuten twee rugworpen die Male terug in de match bracht. Maar Beveren herpakte zich en kwam terug op gelijk hoogte. Aanvallend wilde het spelletje van de uitploeg maar niet lukken, in tegenstelling tot Beveren die enkel via de gewone nekworp scoorde. Met mede dank door Eric kon Male het Beveren moeilijk maken in deze eerste helft waardoor een gelijk opgaande score op het bord stond.

In de tweede helft stond hetzelfde menu op het programma: een verdedigende helft op een bedje van spanning. Beveren kwam op twee punten voorsprong waardoor Male extra zijn best moest doen om toch nog enkele punten te sprokkelen. In de laatste minuten hadden beide teams de kans om het af te maken: bij Male onderschepte Eric Compernolle een bal waarbij hij zijn kuit voelde rekken en bij Beveren werd in de laatste minuut de bal buitengehouden waardoor Male geen aanval meer kon afwerken wegens tijdsgebrek. Eindstand: 13 - 13.


3NHA Z.A.K. Beveren - KBC Male (14 - 16)
Na het gelijkspel van de reserves was het aan de de eerste ploeg van Beveren en aan Male Two om hun match te spelen. Daar Christiaan Comeyne zich vorige week ietwat blesseerde aan de lies, was het aan Mathias Leliaert (inderdaad, broer van jonathan Leliaert) om te debuteren in derde nationale. Christiaan begon dus als 5e man aan de kant. Naast Mathias op de linker vleugel stonden: Jonathan Leliaert (barrage), Matijs Gheselle (rechter vleugel) en Sander Gheselle op de achtermanpositie. Bij Beveren waren de grote afwezigen de gebroeders Eyer.  Sterkhouder Peter Vandermeulen (in Male a.k.a. de reus) en barrage Peter Oosterlynck waren wel van de partij.
Vanaf de eerste worp werd al duidelijk dat undergiant Beveren zich niet zomaar ging laten overdonderen door jong geweld. Met een opzet van maar liefst 18 meter liet Peter Vandermeulen zien waarvan hij gemaakt was: Beton! Toen er na 5 minuten spelen een 1 - 1 op het scorebord stond, knalde Peter O. een rugworp van net iets over de middenlijn binnen... Male was dus gewaarschuwd en vanaf dat moment op achtervolgen aangewezen. Beveren speelde zeer sterk de eerste twintig minuten en kwam zo zelfs op 4 punten voorsprong. Maar Male gaf zich niet zomaar gewonnen, vanaf de vrijeworplijn werd zelfs een balletje gepakt en ook aanvallend lukte het Male stilletjes aan wat beter. Maar toch kon Beveren de voorsprong behouden en stond er een 11 - 8 op het scorebord.

Male begon met hernieuwde kracht aan de tweede helft. Balletjes werden onderschept, goaltjes werden vlot gescoord en de sfeer zat er goed in! Na iets meer dan tien minuten gespeeld te hebben werd een zeer sterk spelende Mathias Leliaert vervangen door Christiaan Comeyne. Beveren scoorde slechts één maal in de eerste twintig minuten van deze tweede helft en zo ging Male op en over Beveren. Met een voorsprong van 3 puntjes en nog  vijf minuten te spelen leek de buit binnen te zijn voor Male... Beveren veranderde van tactiek en liet Raphael naast Peter O. een tweede worp nemen. Door deze wissel leek het Beveren nog te lukken om Male bij te benen... Maar tevergeefs, Male hield stand en won zo deze belangrijke uitmatch tegen Beveren. Eindstand: 14 - 16.

Varia:
*Dit is de eerste maal dat Male in Beveren kon winnen sinds ze in derde speelt.
*Volgende week speelt Male Two de voorronde van de Beker om 17.30u in Heist! Supporters zijn altijd welkom!! Contacteer mij (of andere leden van Male Two) voor meer info!