Krachtbalclub Male

3NH: KBC Opstal - KBC Male

Verslag: Sander Gheselle

 

3NHA: KBC Opstal - KBC Male (12 - 13)
De voorbije jaren was Opstal - Male telkens één van de grote toppers in derde, en ook dit seizoen was het niet anders! Als Male dit jaar wil promoveren en de titel erbij nemen, moest het winnen van de derde gerangschikte ploeg, Opstal. In tegenstelling tot Opstal, die van zijn volledige sterkte kon genieten, ontbrak bij Male één van de sleutelfiguren binnen de ploeg, Matijs Gheselle. Zo kwamen volgende spelers aan de afworp bij Male: Jonathan Leliaert (Barrage), Christiaan Comeyne (Linker vleugel), Jeroen Neirinck (Rechter vleugel) en Sander Gheselle (Achterman).

Male besloot om de kat uit de boom te kijken gedurende de eerste speelhelft, en dit leek te lukken. Male onderschepte maar liefst de eerste vier aanvallen van Opstal en zo kwam er al snel een 0 - 4 stand op het scorebord te staan. Na deze flitsende start van Male ging het snel bergaf. Zowel op aanvallende vlak als op verdedigend vlak leek Opstal plots een maatje te sterk te zijn. Male kon nog maar slechts één maal scoren, bij Opstal lukte dit nog 7 maal. Ruststand: 7 - 5 in het voordeel van de thuisploeg.

Male wist wat ze moesten doen in deze tweede helft: alles geven wat het te bieden had! Langzaam maar zeker kwam de bezoekende ploeg opzetten. Na een zeven tal minuten gespeeld te hebben, stond het weer gelijk. Jammer genoeg voor Male was dit zonder de sterke achterspeler van Opstal gerekend die een mooie rugworp scoorde en zo zijn ploeg terug op twee punten voorsprong bracht. Beide ploegen haalden het onderste uit de kan, het resultaat? Een mooie match Krachtbal, met hoofdletter K! Met nog tien minuten te spelen, leek het coach Eric Compernolle verstandig om een time out te vragen daar zijn ploeg nog steeds op achtervolgen aangewezen was... En dit was net wat Male nodig had! Met hernieuwde kracht kwam male in de laatste drie minuten op gelijke hoogte. De thuissupporters probeerden hun ploeg nog naar de overwinning te juichen, maar tevergeefs... Male kon nog één maal afwerken waardoor ze op voorsprong kwam. Jeroen Neirinck onderschepte in de laatste minuut de aanval van Opstal waardoor de zege een zekerheid werd. Male won deze thriller met een 12 - 13 eindstand.

 

3NHR: KBC Opstal - KBC Male (16 - 11)
Voor de reservematch was het voor beide ploegen sprokkelen achter spelers. Bij Male waren maar liefst 3 basisspelers te kort waardoor enkel Tom De Temmerman en Reinhart Tulpin overbleven. Als wonder boven wonder kreeg de ploeg van de provinciale reeks forfait waardoor er kon geschoven worden. Bij de versterking waren: Gino Maus, Eric Compernolle en Tijs De Temmerman. Bij Opstal werden dan weer drie scholieren toegevoegd aan de selectie naast twee gebruikelijke reserves.

Male begon het sterkst aan deze partij, vooral de iets oudere ervaren rot Eric Compernolle maakte indruk met maar liefst twee rugworpen in een zeer verdedigende match. De eerste voltreffer scoorde hij reeds in de eerste 10 speelminuten waardoor Male gedurende de eerste helft goed presteerde. Jammer genoeg konden onze reserves dit niet volhouden en kwam Opstal al in deze eerste helft nog op een gelijkspel. Ruststand: 7 - 7.

In de tweede helft duurde het een hele tijd voor Male wat op gang kwam. Vooral een jonge scholier van Opstal maakte aanvallend het grote verschil. Deze nam de tweede worp voor zich en speelde de Maalse verdediging op een hoopje. Male bood nog wat weerwerk, maar het sterke Opstal kwam niet meer in gevaar en won de partij met 16 - 11.

 

Boven: Jonathan Leliaert - Christiaan Comeyne - Jeroen Neirinck - Tom De Temmerman
Onder: Sander Gheselle - Reinhart Tulpin - Eric Compernolle
(Foto: Na de overwinning een verdiend pintje in de kantine van KBC Male)

Varia:
*Met deze overwinning slaat Male een kloof van zes punten op eerste achtervolger Opstal.
*Male liet slechts 3 punten liggen dit seizoen (één verlies en één gelijkspel).
*Met één match meer gespeeld te hebben dan Male, staat Beitem bovenaan de competitie met één punt voorsprong. Indien Male zijn inhaalmatch verliest, krijgt het nog steeds twee punten waardoor ze met gelijk welke uitslag zeker is van een voorlopig eerste plaats.