Krachtbalclub Male

SJB KBC Male – Osiris Aalst: 19 - 24

SJB KBC Male – Osiris Aalst (5/02/’11): 19 - 24, Wedstrijdverslag Sander Gheselle


Vandaag zou een beslissende match kunnen worden bij de scholieren in reeks B voor het kampioenschap. Male had de heenronde nipt gewonnen, nu was de vraag wie deze keer aan het langste eind zou trekken. Mathias Leliaert, Jonas Compernolle, Jonas Bonne en Sybren Sevenhant begonnen voor Male aan de match. Op de bank zaten nog Dylan Sarlet en Dylan Van Dycke.

Onze scholieren begonnen met wind in de rug en leken het voordeel te hebben. Aalst, toch wel de underdog, begon goed aan de match, scoorden hun puntjes en pakten belangrijke ballen waardoor Male al snel op achterstand kwam te staan. Ook Dylan Sarlet mocht na een tiental minuutjes in de match komen, waardoor de verdediging extra kracht zou moeten bijgezet worden. Male zette alles op alles om de tegenstanders bij te benen. Met onder andere een mooi rugworp kon Male terug op één punt komen van een sterk spelend Aalst. Ruststand: 9 – 10.

Na de rust begon Male met hernieuwde kracht aan de match. Op een 13 – 14 stand kon Mathias Leliaert, die overigens één van de betere spelers op het veld was, een rugworp scoren en zo de voorsprong aan Male geven. Male leek nu op weg naar de overwinning, maar niets was minder waar… Aalst leek plots het magische toverdrankje van Panoramix uitgevonden te hebben en sloeg een kloof van maar liefst 5 punten! Male kon hierna nog maar slechts vier maal scoren en verloor het duel uiteindelijk met 19 – 24.

Onze scholieren staan op een voorlopige 3e plaats met één match minder gespeeld dan de nummers 1 en 2. Als Male en Aalst de komende matchen winnen, zal een testmatch de beslissing moeten brengen.