3NH: KBC Male - KB Moerdamme

Van onze reporter ter plaatse, de enige echte Sander Gheselle!

3NHR: KBC Male - KB Moerdamme 25 - 12
Met een nog steeds geblesseerde Jeroen Vandenbulcke, waren onze vier overige reservespelers van de partij. Met name, Reinhart Tulpin, Dimitri Coopman, Pieter Wargnye en Tom De Temmerman. Bij de tegenpartij waren er meer spelers afwezig dan aanwezig. Slechts 6 spelers van Moerdamme kwamen opdagen voor de twee matchen... In de reservenmatch stelden ze twee gebruikelijke reservespelers op plus één speler uit hun eerste ploeg.

Male begon de match met een sterke Westelijke orkaan in de rug. Zowel op aanvallend, als op verdedigend vlak waren onze reservespelers superieur in deze eerste helft. Er werd dan wel gespeeld tegen drie tegenspelers maar wat we zagen was mooi krachtbal. Met mooie aanvallende acties, en onder andere door een rugworp van Tom, werd de score voor Male al snel opgedreven naar een kloof van 7 punten! Daar bleef het echter niet bij, Male bleef scoren en goed verdedigen waardoor Moerdamme slechts sporadisch aan scoren toe kwam. Met een 15 - 4 ruststand, stond de reservenploeg van Male er goed voor.

Na een vijftal minuutjes van een welverdiende rust te kunnen genieten, moesten de ploegen terug aan de bak. Meteen voelden onze reserves het verschil daar ze nu tegenwind speelden. Moerdamme kwam enkele puntjes dichter maar Male liet zich niet zomaar doen. Ze bleven de betere ploeg (met meer spelers uiteraard) op het veld en toonden dit aan door mooie verdedigende en aanvallende acties. De overwinning kwam niet meer in gevaar en Male won deze, eigenlijk té gemakkelijke, partij met 25 - 12.

3NHA: KBC Male - KB Moerdamme 20 - 12
Nu de examens achter de rug waren, en ook Jeroen Neirinck kwam opdagen dit weekend, was Male Two nog eens voltallig. Ook Moerdamme was voltallig maar vermoeid en kon niet wisselen doordat er al één speler had meegedaan met de reserves.

Jeroen Neirinck begon als eerste aan de kant waardoor Jonathan Leliaert, Matijs Gheselle, Christiaan Comeyne en Sander Gheselle aan de afworp begonnen. Kapitein Jonathan won de tos en koos tactisch om tegenwind te beginnen. Ondanks Moerdamme het voordeel van de natuur had kwam het heel weinig aan scoren toe, in tegenstelling tot Male die het eerst kwartier makkelijk scoorde. Zo kwam er een 7 - 2 op het scorebord te staan. Vanaf dan nam Moerdamme eindelijk aanvallend wat meer risico's waardoor het meer aan scoren toekwam en terugkwam tot 7 - 5. De verrassing was echter van korte duur en Male scoorde nog tweemaal waardoor de ruststand op 9 - 5 kwam te staan.

Male begon op het gemak aan deze tweede helft en breide zijn voorsprong puntje per puntje uit. Ook Moerdamme probeerde wat, en scoorde zelfs een te vermijden rugworp in het begin van deze tweede helft. Toen viel het spel voor hen wat stil, Male begon nog een tandje hoger te spelen waardoor dit wat op de frustraties begon te werken van een vermoeid Moerdamme. Frustraties werden geuit, ballen werden er op een ietwat onsportieve manier weggewerkt... Male bleef gewoon zijn spel spelen en scoorde de gebruikelijke 20 doelpunten waardoor de stand op 20 - 12 in het voordeel van Male eindigde.

Varia:
*Met deze overwinning bleef Male een volledig jaar ongeslagen op eigen bodem!
*Opstal speelde dit weekend gelijk, als Male zaterdag nog eens wint tegen deze, kan Male Two een kloofje maken in het klassement en gaat het hoogstwaarschijnlijk de strijd aan met Beitem om de titel.