Krachtbalclub Male

3NH: KBC Male - Buffalo's Sijsele

3NHR:

KBC Male - Buffalo's Sijsele (12 - 16)

Met een nog altijd geblesseerde Jeroen Vandenbulcke moesten onze reserven met z'n vieren van start gaan. Reinhart Tulpin, Dimitri Coopman, Pieter Wargnye en Tom De Temmerman waren de vier mannen van de waarheid. Jammer genoeg waren ze in de eerste helft niet waar genoeg... De verdediging was matig tot redelijk maar tijdens de aanval gingen onze mannen de dichte mist in... Slechts drie maal werd er doel getroffen. Gelukkig konden ze nog ietwat de schade beperken en werd de tussenstand in deze eerste helft 3 - 9.

Dimitri Coopman - Tom De Temmerman - Pieter Wargnye - Reinhart Tulpin - Coach: Eric Compernolle

 

In de tweede helft werd het ervaren, maar oude Sijsele wat overtroffen door het jeugdig geweld van Male. Voor elk puntje werd er heldhaftig gevochten en gestreden... Da Maalse verdediging kreeg wat meer grip op de Sijseeliaanse aanval, waardoor deze minder en minder scoorden. Male kon bijna nog voor een stunt zorgen, maar de tijd besliste er anders over. Na een lange bloederige strijd floot Vilauta* de wedstrijd af waardoor onze reservetroepen strandde op een 12 - 16.

(*Vilauta: godin van de tijd)


3NHA: KBC Male - Buffalo's Sijsele (20 - 10)

Zonder Jeroen Neirinck gingen onze troepen van Male Two de strijd aan met de buffalo's van Sijsele. In onze gelederen stonden: Jonathan Leliaert, Christiaan Comeyne, Matijs Gheselle, Sander Gheselle en reserveofficier Tom de Temmerman.

Daar Male in de heenronde een gelijkspel had weten te flikken, beloofde dit een topper van formaat te worden in de strijd om de titel. Male speelde rustig zijn spel en maakte heel weinig fouten. Sijsele daarentegen lukte het maar niet om te scoren. Uiteindelijk trof het raak na een zeven minuten gespeeld te hebben. Male speelde als een hechte ploeg en deed het uitstekend. Maar Sijsele gaf zich niet zomaar gewonnen en dropte een rugworp in het doel van Male en scoorde ook nog een gewone nekworp waardoor het op 2 punten van Male kwam te staan. Coach Eric vond het tijd voor een minuut en stelde orde op zaken. Na de minuut liet Male nog weinig heel van Sijsele, en met een laatste nekworp van de trefzekere Christiaan, sloot Male de eerste helft af met een 11 - 4 op het scorebord.

De tweede helft begon wat minder voor de Malenaars... Na 5 minuten gespeeld te hebben kwam plots Steufima, de godin van voedsel en drank, Jonathan bezoedelen. Noodgedwongen werd Tom De Temmerman klaargestoomd voor de strijd. Matijs verplaatste naar de barrage en Tom kwam op de rechtervleugel te staan. De aanval van Male werd hierdoor sterk verzwakt en kon zo de komende 4 aanvallen niet scoren. Sijsele deed dit wel en kwam terug op een drietal punten... Jonathan kwam wonderbaarlijk terug tot zijn eigen zelf, na een uitdrijving van bepaalde specerijen, en kwam onze aanval terug versterken. Hij was terug tip top in orde en hielp Male naar de overwinning! Male kwam niet meer in problemen en liet Sijsele nog één rugworp toe voor het de laatste nekslag gaf. Eindstand: 20 - 10.

--
Verslag door Sander Gheselle