Krachtbalclub Male

3NH: SPW Wevelgem - KBC Male

verslag: Sander Gheselle

 

3NHR: SPW Wevelgem - KBC Male 14 - 25

Al om 7.30u op een mooie zondagochtend stonden onze mannen van 3e paraat aan de thuisbasis. Door examenverplichtingen kon Jonathan Leliaert (ploegverantwoordelijke) er niet bijzijn. Ook Jeroen Neirinck en Jeroen Vandenbulcke konden niet aanwezig zijn. Zo werd Male Two versterkt door Benedict Vandaele en Mathias Leliaert.

Zoals gewoonte begonnen de reserven aan hun match. Met Reinhart Tulpin, Pieter Wargnye, Tom De Temmerman, Dimitri Coopman en Mathias Leliaert als vijfde man kon er nog weinig foutlopen. Mathias begon op de bank en zo startten onze 4 officiële reserven. Wevelgem begon strak aan de match en poogde in de twee minuut al een rugworp! Maar geen probleem want Male onderschepte deze makkelijk met een goed spelende Tom op de achtermanpositie. Al snle bleek dat Male een maatje te groot was voor Wevelgem, die niet slecht speelde. En zoals Wevelgem een rugworp poogde, zo poogde ook Dimitri Coopman er één! Met een effectballetje scoorde Dimi zo zijn eerste puntjes van de match.  Male deed dus wat van hen verwacht werd en sloot het einde van de eerste helft af met 7 puntjes voorsprong.

In de tweede helft was er niet veel verschil te zien. Male bleef zijn spel spelen en scoorde de puntjes die nodig waren. Mathias werd in deze tweede helft ook eventjes ingezet nadat Reinhart een slapende voet kreeg. Deze extra werpkracht deed onze reserven geen kwaad. Na een sterke match gespeeld te hebben sloten onze reserven de match of met een overwinning. Eindstand: 14 - 25.

(Coach Eric Compernolle, Sander Gheselle, Benedict Vandaele, Christiaan Comeyne, Matijs Gheselle, Mathias Leliaert)


3NHA: SPW Wevelgem - KBC Male 11 - 15

Male vertrok naar Male met twee basisspelers te missen. Maar kreeg in de plaats ook twee versterkers mee: Benedict Vandaele (beter bekend als 'Bene de Verschrikkelijke) en Mathias Leliaert (broer van, inderdaad, Jonathan Leliaert). Voor de rest van Male Two konden we rekenen op: Christiaan Comeyne, Matijs Gheselle en Sander Gheselle. Ook coach Eric Compernolle was weer van de partij als technicus aan de zijlijn.


Mathias begon op de bank waardoor Matijs op de barrage kwam te staan, Bene op de rechtervleugel, Christiaan op de linkervleugel en Sander op de achtermanpositie. Male begon met vuur aan de match en stond na 15 minuten met een 0 - 7 voorsprong er goed voor. Nog iets later kwam ook Mathias Leliaert aan de bak. Na deze droomstart van Male zakte het zowat ineen als een pudding. Wevelgem sloeg terug met onder andere een rugworp en goed afgewerkte laatste worpen en zo eindigde de eerste helft met een tussenstand van 5 - 9.

Male zette in de tweede helft voort wat het in de eerste helft mee geëindigd was: een gezapig tempo. In de eerste 5 minuten slaagden beiden ploegen er zelfs niet in om te scoren. Na een tiental minuten kwam de match terug wat op gang en werd er regelmatiger gescoord. Wevelgem scoorde zelfs nog twee rugworpen en kwam zo in de laatste 5 minuten nog op twee punten. Maar Male bleef koelbloedig en speelde de match verder. Het kon nog tweemaal scoren en deed wat het van hen verwacht werd: winnen. De eindstand werd: 11 - 15.

 

*Male Two speelt zaterdag om 15.00u (reserven) en 16.00u (hoofd) tegen Sijsele @ krachtbalvelden van KBC Male. De vorige keer dat deze twee tegenover elkaar stonden werd het een 9 - 9 eindstand. Supporters zijn dus altijd welkom!