Krachtbalclub Male

3N: Menen - Male

Verslag: Sander Gheselle

Zoals iedere speeldag begonnen de reserven als eerste aan de match. Door de afwezigheid van Jeroen Neirinck en Matijs Gheselle in de eerste ploeg werd er wat geschoven waardoor Jeroen Vandenbulcke niet met de reserven meespeelde. Onze tweede ploeg begon goed aan de match en leken sterker dan de thuisploeg. Dit bewezen ze dan ook door enkele puntjes voorsprong te nemen. Maar Male zou Male niet zijn wanneer er eens geen spannende match zou zijn... Er werden te veel foutjes gemaakt waardoor de thuisploeg meer moed kreeg en beter begon te spelen. Heel de match bleef spannend maar Male moest zich dan toch uiteindelijk gewonnen geven. Eindstand werd: 15 - 13. Een jammerlijk nederlaag voor onze reserven.

Als tweede van de dag mocht onze eerste ploeg van derde aantreden. Zoals alom geweten waren zij nog steeds ongeslagen. Jammer voor hen was sterkhouder Matijs Gheselle en een goed spelende Jeroen Neirinck niet van de partij. Jeroen Vandenbulcke mocht hierdoor zijn debuut maken. Bij Menen waren net twee spelers terug uit blessure en werd hen ploeg nog eens versterkt door de volledige ploeg uit bevordering. Dat het er om ging spannen was dus wel te verwachten... Male begon de match verdedigend redelijk maar aanvallend wilde het spelletje maar niet lukken. Sander Gheselle miste te veel laatste worpen om een voorsprong te kunnen uitbouwen. Waar Sander faalde lukte het Christiaan Comeyne wel. Jonathan was de man in actie en smeet de ene goede worp na de andere. Sander kon eenmaal een rugworp maken waardoor zijn missers toch een klein beetje kon verwerken. Bij Menen werkte alles goed en kreeg zo een 10-10 ruststand op het bord.

In de tweede helft ging het spel al met een mindere vaart aan toe. Jeroen Vandenbulcke werd vervangen (ondertussen is hij thuis met een blocage aan de rug). In zijn plaats kwam Pieter Wargnye die meedeed bij de reserven. Male kreeg hierdoor wat meer werpkracht maar toch bleef het afwerken mislukken. Male scoorde slechts 5 keer in deze tweede helft. Bij Menen lukte dit 8 maal. Eindstand: 18-15.

Zo leed Male Two zijn eerste (te vermijden?) nederlaag van het seizoen. Nog niemand bewees in derde nationale om kampioen te worden want ook gewezen tweede in de rangschikking, HO Beitem, verloor al voor de tweede maal dit seizoen. En dit tegen derde laatste in de rangschikking Koekelare. Male blijft door dit scenario nog steeds alleen als eerste staan, maar mag zich geen fouten meer veroorloven!

Zaterdagmiddag speelt Male Two tegen D&W Koekelare. De ploeg waar Beitem tegen verloor. Kom dus allen kijken en supporteren @ Male! Om 15.00u treden onze reserven in actie en om 16.00u Male Two. De liefhebbers kunnen er reeds terecht vanaf 13.00u om de reserven van Male One bezig te zien!