1NA : Male-Fortuna 21-17

Steven Bolle
Giovanni Vermet
Luc Nauwynck

De bezoekers konden terug met hun type viertal van het voorbije seizoen aantreden en begonnen aan de wedstrijd met veel vertrouwen.
De thuisploeg miste kompleet de start, Male had al 3 maal buitenspel gegooid zonder zelf te scoren. Fortuna vond wel de weg naar het doel zodat het na 8’ 1-4 stond. De thuisploeg vocht terug op karakter en nam de wedstrijd terug in handen, 5-5 halfweg de eerste helft. Vanaf toen kregen de toeschouwers een spannende strijd te zien tussen 2 teams die elkaar geen duimbreed toegaven. Geen enkele ploeg kon een kloofje slaan van meer dan 2 doelpunten zodat het aan de rust 10-10 stond.

De tweede helft begon goed voor Male, maar ze konden niet lang genieten van de 12-10 voorsprong. Fortuna speelde haasje-over en kwam 12-14 voor. Toen was het terug de beurt aan Male om terug te vechten zodat het met nog 7 minuten te spelen 16-16 was. Toen vroeg Fortuna een time-out en de bezoekers besloten om het aanvalspatroon te wijzigen. Giovanni nam de eerste en derde worp maar die keuze kende weinig succes. Male ging door op zijn elan en kon een vierpuntenkloof op het bord zetten die ze niet meer uit handen gaven. Eindstand 21-17