Krachtbalclub Male

3NHA: KBC Male - HO Beitem 19 - 14 (21/11/'10)

Na een spannend slot bij de reserven, was het aan de beurt van het fanion team van "Male Two" om voor de slachter te komen... Een topper van formaat stond op het programma: het ongeslagen Beitem op nummer 1 tegen de gewezen nummer twee (ongeslagen met 1 gelijkspel) Male. De inzet? De leiding in derde nationale natuurlijk!

De thuisploeg was voltallig en hanteerde volgende opstelling bij het fluitsignaal: Jonathan Leliaert als barrage op de voorpost, de ervaren Christiaan Comeyne en Matijs Gheselle op respectievelijk links en rechts en tenslotte het kleinere broertje Sander Gheselle op de achterman. Jeroen Neirinck begon de eerste tien minuten op de bank. Coach: Eric Compernolle.
Bij de bezoekers kwamen Wim Ide op de barrage, Dieter Vanallemeersch en Lieven Cool op een rechter en linker vleugelpositie en als laatste Dieter Vanallemeersch op de achtermanpositie.


De affiche alleen al voorspelde een ware veldslag die zeker voor ophef zou zorgen. Vooral de vlaggenman van het bezoekende team nam alle aandacht op zich waardoor de scheids en de thuisploeg het soms wat op de zenuwen kreeg. Male begon het sterkst aan de match en nam na zo een vijf minuten spelen een voorsprong van drie punten. Beitem liet zich niet zomaar doen en bleef in het kielzog van de tegenstander. Na tien minuten besloot coach Eric om Jeroen Neirinck te laten meespelen in plaats van een sterk verdedigend spelende Christiaan Comeyne. Zo kon de thuisploeg de aanvallende druk voor Matijs en Jonathan wat afnemen. Male besloot om nog een extra tandje bij te zetten en zo kon Sander Gheselle een rugworp scoren! Alsof dit nog niet genoeg was kende de scheids een extra vrije worp toe aan Male voor het foutief willen blokken van deze rugworp. Male nam zo een deftige voorsprong van 6 punten. Jammer genoeg voor Male is Beitem niets voor niets ongeslagen. In een betwistbare slotfase scoorde Beitem nog eens twee rugworpen (de derde in deze eerste helft) en werd de tussenstand in deze eerste helft 12 - 9 in het voordeel van Male.


Christiaan en Eric beslisten om het jong geweld van Male te laten voort spelen en zo bleef Christiaan ook na de rust op de bank vertoeven. Beide ploegen begonnen met veel passie aan de tweede helft. Beitem vond het warm water opnieuw uit en kwam op gelijke hoogte met Male die maar liefst 7 minuten lang niet aan scoren toekwam... Maar Beitem toonde zich niet sterk genoeg om door te duwen tegen een hechte en goed samenspelende ploeg als Male. Ze pepten elkaar weer op en liepen terug 2 puntjes uit op Beitem, wiens water terug afgekoeld was... Matijs Gheselle scoorde nog een rugworp waardoor de score nog iets hoger opliep. Vleugelspeler Jeroen Neirinck pakte nu zelfs al ballen die van de vrijeworplijn werden gesmeten en ook Jonathan Leliaert pakte zelfs een bal op zijn barrage! Na deze thriller van formaat mocht Sander Gheselle nog eens een laatste worp nemen en legde zo de eindstand vast: 19 -14. Male wint verdient deze topper en komt zo aan de leiding in derde nationale! (verslag Sander Gheselle, foto Benedict Vandaele)