3NHR: KBC Male - HO Beitem 17 - 15 (21/11/'10)

Nadat de match van vorige week werd afgelast en de match ervoor ze forfait in de schoot geworpen kregen, was het ondertussen al voor onze reserven van 23 oktober geleden dat ze nog eens op het veld stonden! Maar dit alles was geen excuus, en dus verwachtten we een leuk potje krachtbal. Zelfs de volledige ploeg was nog eens aanwezig! En zo kregen we de volgende opstelling bij Male:
*Dimitri Coopman als stevige voorpost op de barrage,
*Jeroen Vandenbulcke en Reinhart Tulpin op respectievelijk links en rechts,
*Tom De Temmerman werd gepositioneerd op zijn vaste positie als achterman
(*Pieter Wargnye begon op de bank en kwam in na 10 minuten reguliere speeltijd.)

Zowel Male als Beitem begonnen sterk aan de match. Maar het was toch Male die telkens aan het rechte eind trok. Op het tempo van een slakje kropen ze puntje na puntje verder weg van Beitem in een deftige eerste helft. Het was vooral de sterke verdediging, geleid door Tom De Temmerman, die het beertje op zen pootjes deed landen. Tot tweemaal toe kwam een sterk spelend Jeroen Vandenbulcke tot een rugworp kans aan! Gelukkig of niet dacht Jeroen enkel aan het team en niet aan glorie, roem en eer voor zichzelf en liet deze worpen afwerken. Maar Beitem staat niet voor niets boven Male gerangschikt en sloeg terug en kon zo een bres dichtslaan zodat er een score van 10 - 8 op het scorebord stond.

Beide ploegen begonnen op het gemak aan de tweede helft. Bij Male nam af en toe een wissel plaats zodat iedereen een gelijk aantal minuten kon spelen. Male toonde zich toch wel opnieuw wat sterker en maakte een klein kloofje van 4 punten. Toen was het aan de beurt van Jeroen om even op de bank te vertoeven... En dit had toch wel een redelijke invloed op de verdediging van Male. Male kreeg geregeld een puntje meer binnen en liet Beitem zo maar terug in de buurt van een overwinning komen! Zo kwam de tussenstand bij de eindfase op een 15 - 15! Een goed spelend Dimitri Coopman werd als laatste aan de kant gehaald bij Male. Met de extra centimeters van Jeroen werd de eindstreep behaald voor Male en won zo met de hakken over de sloot een spannende match tegen Beitem, die nu net onder Male gerangschikt komt te staan.
Eindstand: 17 - 15.

(verslag Sander Gheselle, foto Benedict Vandaele)