Krachtbalclub Male

3NA: KBC Male – Z.A.K. Beveren: 26 – 19

Male bedwingt Beveren in de tweede wedstrijdhelft

Reeds vroeg in de week waren heel wat afmeldingen genoteerd, zodat Beveren zonder reservenploeg naar Male trok op zaterdagnamiddag. De belangrijkste afmelding was van kapitein en achterman Joris Eyer met weekendwerk.      De drie vaste waarden uit de eerste ploeg werden dan aangevuld met Pieter Van Landeghem op de vleugelpositie en Rafaël Rodriguez die de achtermanplaats innam.
Beveren startte zeer scherp aan de wedstrijd.  En tegelijkertijd maakte de thuisploeg kleine aanvallende fouten zodat het na 10 minuten 1 – 5 stond voor de bezoekers uit Beveren.  Bij Male werd wat bijgestuurd en kwam Mathijs Geselle onder stoom.  De wedstrijd kwam hiermee in evenwicht maar de Beverse aanval met Peter Oosterlinck en Peter Vandermeulen kon blijven tegenscoren zodat aan de rust een (voor Beveren) onverhoopte 9 – 13 ruststand genoteerd stond.
Maar na de onderbreking werd al snel duidelijk dat de Beverse krachtballers die voorsprong niet konden behouden.  De druk van Male werd onhoudbaar en ook de Beverse worpen begonnen precisie te missen zodat bij 16 – 16 de Beverse voorsprong teniet gedaan werd.
Male kon haar spel blijven spelen en Beveren was leeggespeeld. In het laatste kwartier konden de thuisspelers nog op een ruime 26 – 19 zege afstevenen.
Voor Beveren speelden Peter Vandermeulen (17), Peter Oosterlinck (2), Pieter Van Landeghem en Rafaël Rodriguez.
Voor Male speelden Jonathan Leliaert (8), Sander Geselle (1), Mathijs Geselle (16) en Jeroen Neirinck (1).
Verslag: Dirk Bosman

 

Ook Sander Gheselle schreef een verslag over deze wedstrijd:

Aangezien Beveren slechts vier spelers kon optrommelen werd de reserve match geschrapt waardoor de Maalse ploeg een gemakkelijke vier punten in de wacht sleepte.

3NHA: KBC Male - Z.A.K. Beveren 26 - 19 (6/11/'10)
Na een gemakkelijk "overwinning" voor ons reserve team, maakte "Male Two" zijn opwachting tegen een toch wel sterk Beveren. Bij zowel Beveren als Male ontbrak een belangrijke basisspeler. Bij Beveren was dit kapitein en achterman Joris Eyer (vervangen door Rafaël Rodriguez), bij Male was dit de ervaren vleugelspeler Christiaan Comeyne (Jeroen Neyrinck kon gelukkig meespelen).

Bij de thuisploeg werd volgende opstelling gehanteerd:
*Jonathan Leliaert op de barrage,
*Matijs Gheselle en Jeroen Neirinck op respectievelijk links en rechts,
*Sander Gheselle op de achtermanpositie.
(*Pieter Wargnye mocht plaatsnemen op de bankpositie als verdienstelijke vijfde man.)

Bij Beveren:
*Peter Oosterlinck op barrage,
*Reus Peter Vandermeulen en Pieter Van Landeghem op respectievelijk links en rechts,
*Rafaël Rodriguez als laatste man.

Geïntimideerd door narige stadslegendes, dromen en mythes over kolossale reuzen begon Male aan een moeilijke partij. Zonder dat Matijs Gheselle de eerste 10 minuten smeet, keek Male als snel tegen een 1 - 5 achterstand op. Coach Eric Compernolle reageerde met een strategische time-out. Matijs werd in de strijd geworpen in de aanval en zo kon Male aan Beveren vastklampen. Jeroen Neirinck smeet keer op keer een sterke eerste worp, Matijs scoorde de tweede worp en legde die steeds mooi klaar voor Jonathan Leliaert die goed afwerkte. Ook de verdediging begon, mede dank door tips van coach Eric, wat beter te draaien waardoor Sander Gheselle ook hier en daar zijn balletje kon vastgrijpen. Maar dit was zonder reus Peter Vandermeulen gerekend, die jammer genoeg slechts in deze 3e nationale reeks speelt. Hij nam Beveren op sleeptouw en zo bleef de kloof van 4 punten op het scorebord staan. Aan deze eerste helft te zien was deze veldslag nog lang niet afgelopen! Tussenstand: 9 - 13.

Wie is de nieuwe mysterieuze 'Beir van Maole' waar iedereen het over had tijdens de rust? Zal deze match herinnerd worden als de 'Clash of the Titans'? Al deze antwoorden zouden we te weten komen in de tweede helft!

Al snel werd duidelijk dat Male met hernieuwde kracht aan de tweede helft begon. Jeroen speelde een zeer sterke match met zijn goede eerste worp. Matijs (de Beir van Male?) kon meestal een goed klaargelegde tweede worp placeren. En ook Jonathan scoorde vlot, zelfs over de kolos! Ook Sander droeg zijn steentje bij door op de achtermanpositie, samen met de hulp van de vleugels, enkele goede ballen te pakken. Zo kwam Male terug op een 16 - 16. Bij Beveren lukte alles wat minder goed dan in de eerste helft, zowel op aanvallend vlak als op verdedigend vlak. Het echte keerpunt in de match werd de rugworp van Jonathan waardoor Male enkele punten op voorsprong kwam. Toch bleef Beveren dapper terugvechten en poogde zelf ook nog een rugworp... Voor de mensen die dit niet weten zijn de rugwaartse worpen van Beveren legendarisch... Maar deze werd heroïsch gestopt door Jonathan, die zijn olympisch gebruinde borstkas ervoor wierp! Male kon deze match uitspelen en deed wat het moest doen: winnen! De eindstand werd: 26 - 19.