3NHA KBC Male - KBC Opstal 21-10

Na een vreugdevolle overwinning van de reserven betrad de eerste ploeg van 3e nationale het veld. De pas 23 jarig geworden Jeroen Neirinck maakte zijn comeback na een jaartje pauze en kwam na tien minuten invallen. Jonathan Leliaert bezette de positie van barrage, Matijs Gheselle en Christiaan Comeyne verzorgden de vleugelposities (respectievelijk rechts en links) en Sander Gheselle stond paraat als achterman. Ook de eerste ploeg speelde het tactisch spel en begon met wind tegen. Jonathan nam de eerste en derde worp, Matijs kon een mooie afstand overbruggen met de tweede worp. Toen Na 10 minuten Jeroen zijn kans waagde werd de ploeg nog eens voorzien van extra werpkracht en zo scoorde Male in de eerste helft 10 doelpunten met een strakke tegenwind. Opstal scoorde, met behulp van de Anemoi (Griekse windgoden), 7 keer in de eerste helft. Ruststand werd dus 10-7.

In de tweede helft nam nu ook Christiaan en Sander afwisselend de laatste worp. Maar het was vooral onze rots in de branding met veel ervaring, Christiaan, die het spelletje flikte. Dit was dan ook te merken aan de spontane applausvervanging toen hij de laatste tien minuten op de bank ging vertoeven. Zowel aanvallend als verdedigend speelde Male een sterke match en deed met slecht 3 tegendoelpunten in deze tweede helft de naam van best verdedigende ploeg (samen met Beitem) alle eer aan. En met een laatste goed uitgevoerde rugworp van Jeroen eindigde de score op 21-10. Zo blijft Male nog steeds ongeslagen (4x winst en 1x gelijk) in 3e nationale.

Bron: http://kbcmale3nh.blogspot.com/ (Sander)