3NHR: KBC Male - KBC Opstal 16-12

Voor het eerst dit seizoen was de volledig reserve ploeg van Male aanwezig. Ook de eerste ploeg van derde was volledig, dit gaf dus een mooie gelegenheid om voor de match een ploegfoto te nemen van onze volledige 3e Nationale ploeg! Maar niet te lang poseren natuurlijk want de match moest ook nog gespeeld worden. Met een stevige wind en een ploeg die nog niet verloren had dit seizoen stond de reserve ploeg een moeilijke opdracht te wachten. De nieuwe coach Matijs Gheselle speelde met zijn spelers een tactisch spel: beginnen tegen wind en ervoor zorgen om Opstal bij te benen in de eerste helft. En het lukte ons goed spelend Male nog ook! Reinhart Tulpin nam de eerste worp voor zijn rekening en deed dit zeer verdienstelijk met een paar verrassende verre worpen. De eerste tien minuten nam Dimitri Coopman de tweede worp voor zijn rekening totdat een goed spelende Pieter Wargneye hem kwam vervangen. Jeroen Vandenbulcke mocht de afwerking op zich nemen. Maar het was de verdediging, onder leiding van Tom De Temmerman, die de klus klaarde in de eerste helft. Dit was dan ook te zien aan een ruststand van 5-7.

Nu in de tweede helft de wind wat meer meezat kon Male wat meer aanvallend beginnen spelen. Al snel ging Male op en over Opstal! Pieter, Reinhart en Jeroen kwamen wat beter los te zitten en scoorden in deze tweede helft liefst 11 keer. Opstal werd langzaam maar zeker de dieperik ingestuurd. Het goedspelend Male zorgde zo voor het eerste verlies van Opstal. De eindstand werd 16-12.

Bron: http://kbcmale3nh.blogspot.com/ (Sander)