Krachtbalclub Male

1NA: Male-Loppem 32-14

BRUGGE/LOPPEM - KBC Male haalde op de tweede speeldag in eerste nationale verschroeiend uit. De titelverdediger won met ruime 32-14 cijfers van vice-kampioen Loppem en zit meteen al in pole position voor een verlenging van de titel.

Bij Loppem werd door het ontbreken van Björn Ballegeer en Nick De Corte de aanval gedragen door Bart Garré, Kristof Vande Maele en Sammy Gellinck, terwijl Kurt Dezutter instond voor de balrecuperatie. Bij de thuisploeg was achterspeler Koen Van Iseghem outstanding, zodat de thuisploeg slechts veertien doelpunten incasseerde.

‘We behaalden een zeer mooi resultaat tegen een weliswaar onvolledig Loppem', aldus Joos Anseeuw (Male). ‘Wij konden met ons typeviertal ons gekende spel spelen. Timothy Compernolle en ikzelf verzorgden de aanval. Mathieu Verhulst kon telkens goed scherm vormen tegen achterspeler Kristof Vande Maele. Door dit aanvallende werk kon Verhulst een viertal rugworpen scoren. Verdedigend liep het bij ons ook heel vlot. Compernolle kon in de eerste helft tot vier keer toe een aanval onderscheppen, waardoor we onze voorsprong konden uitbouwen.'

‘Iedereen was er van overtuigd dat we de meeste kans hadden om de wedstrijd te winnen, maar zelf hadden we niet gedacht dat het zo'n groot verschil zou worden', vervolgt de Speler van het Jaar.

‘Normaal zou de titelstrijd tussen ons en Loppem moeten gaan. Door deze overwinning zetten we onze ambitie - het verlengen van onze titel - nog meer kracht bij. Als we gevrijwaard blijven van blessureleed, dan worden wij wel de te kloppen ploeg.'
(Bron: Het Nieuwsblad)