BEKER VAN BRUGGE - 4/9/2010

verslag: (Willy De Jonghe)

De “Beker van Brugge” is een jaarlijks terugkerend krachtbaltornooi uitsluitend voorbehouden aan de Brugse krachtbalclubs.

Het is een organisatie met de medewerking van het stadsbestuur en in samenwerking met de Brugse Sportraad. Om beurten wordt het tornooi ingericht door een Brugse club.

De editie 2010 werd toevertrouwd aan de Koolkerkse krachtbalclub Sporting Brugge. Volgende clubs nemen deel: Assebroek , St.-Michiels, Dudzele, Lissewege, Male en Sporting Brugge.

Bij de heren werd een tornooi gespeeld met 8 teams, Sporting Brugge en Assebroek traden aan met 2 ploegen. De ploegen werden verdeeld in 2 reeksen van 4 ploegen.  In de A reeks werd Sporting Brugge winnaar na een vrijworpenreeks. (3 ploegen eindigden met gelijke punten.) Sporting werd toch reekswinnaar en moest het in de finale opnemen tegen de winnaar van reeks B, landskampioen Male.

Verslag Finale HEREN: Sporting Brugge  - KBC Male        23-15

Sporting kon voor het eerst in de voorbereiding beschikken over zijn sterkste team met nieuwkomer Jo Vandamme.

Male was naar Sporting afgezakt met Joos Anseeuw, Benedikt Van Daele, Dimitri Coopman, Tom

De Temmerman en Sander Gheselle.

In de beginfase ging de wedstrijd gelijk op met toch een licht overwicht van Male waar Joos 1 en 3 gaf. Sporting was gestart met Andy Luypaert op de bank.

Male kon onmiddellijk 2 van de 3 punten voorgift goedmaken. Aanvallend speelden Steve Osaer, Bart Jacxsens en Stefaan De Vos secuur en op safe, Jo Van Damme bleek een goed sluitstuk.

Sporting kon gelijke tred houden, en met de voorgift  en gesteund door het thuispubliek werd de rust bereikt op een 13-10 voorsprong voor de thuisploeg.

In de 2de helft kwam Andy in de ploeg voor Bart Jacxsens en Sporting kreeg nog meer aanvallende kracht. Male deed nog een verwoede poging om aan te klampen maar Jo Van Damme wist raad op de verre harde worpen van Joos.

Sporting kwam nu op volle toeren en met Stefaan De Vos en Jo aan het kanon liep Sporting puntje bij puntje verder weg van een moegestreden Male dat amper 5 keer kon scoren in de 2de helft..

Thuisploeg Sporting won verdiend het tornooi ook al hadden ze geluk na het verlies in de voorronde tegen Assebroek. Hierdoor kwamen 3 ploegen met gelijk aantal punten. Sporting won de onderlinge duels met vrijworpen en kwam alzo nog als reekswinnaar en finalist uit de bus.

Voor Sporting scoorde Stefaan De Vos 14 doelpunten, Joos Anseeuw was topscorer bij Male met 10 doelpunten.

EINDSTAND HEREN:

1. Sporting Brugge

2.       KBC Male

3.       Avanti Lissewege

4.       Robland St.-Michiels

5.       Assebroek B

6.       Sporting Brugge B

7.       Assebroek A

8.       Noordster Dudzele

Bij de dames traden 5 ploegen aan:

St.-Michiels won het tornooi na het winnen van al hun wedstrijden.

EINDSTAND DAMES:

1. Robland St.-Michiels

2.       KBC Male

3.       Sporting Brugge

4.       Lissewege

5.       Dudzele

Op zondagmorgen was het de beurt aan de jeugd.

EINDSTANDEN JEUGDWEDSTRIJDEN:

PUPILLEN : 1. SPORTING BRUGGE 2. MALE

MINIEMEN JONGENS: 1. MALE 2. St.-Michiels 3. Sporting Brugge 4. Lissewege

MINIEMEN MEISJES: 1. St.-MICHIELS 2. Lissewege

SCHOLIEREN JONGENS: 1. MALE 2. St.-Michiels 3. Lissewege

Bij de kadetten Jongens en Meisjes ging de beker naar Male gezien geen tegenstrevers ingeschreven waren.

De bekers werden geschonken door het Stadsbestuur en overhandigd door de Schepen van sport Mevr. Annick Lambrecht en plaatselijk gemeenteraadslid Dolores David. '