Krachtbalclub Male

Beker van Vlaanderen 2010: Finale Hogere Afdelingen Heren

Heren hogere afdeling: Male-Loppem 25-18

Male probeerde voor het eerst in haar geschiedenis de dubbel te halen, maar dan moest het wel Loppem verslagen.

Loppem scoorde het eerste doelpunt maar het was Joos Anseeuw die meteen een tik uitdeelde met een worp van 25 meter en meteen de bordjes terug in evenwicht bracht. Door een paar fouten aan de kant van Male kon Bjorn Ballegeer de eerste kloof op het scorebord brengen (1-3 na 6 minuten). Male begon beter te spelen en dankzij een paar knappe verdedigende acties kwam het terug gelijk. Tot 7-7 bleef het gelijk opgaan. Na 18 minuten spelen begon Joos aanvallend echt op toerental te komen en dat resulteerde meteen in een kleine voorsprong van 2 punten voor Male.

Loppem probeerde iets te overhaast de kloof te dichten, maar kreeg het deksel op de neus. Het ging de rust in met een 14-10 stand in het voordeel van Male.

Bij het begin van de tweede helft deed de speler van het jaar (Joos Anseeuw) zijn huzarenstukje nog eens voor en scoorde weer meteen met een worp van 26 meter. Loppem had de wind in het voordeel en kon iets aan de achterstand doen dankzij een mooi doelpunt van Bart Garré (17-14). Wanneer diezelfde Garré kort daarna probeerde om de spanning volledig terug te brengen met een rugworpdoelpunt, was het toch weer Joos Anseeuw die dit kon verhinderen. Met een tweede rugworppoging van Garre was het wel raak en werd het 20-17 met nog 8 minuten te spelen. Loppem zette alles op alles maar zonder resultaat. Male kon de kloof terug uitdiepen en won verdiend met 25-18.