Beker van Vlaanderen 2010: Finale Kadetten Meisjes

Buggenhout – Male 19-17

Beide teams begonnen zenuwachtig aan de wedstrijd wat resulteerde in een hoop fouten aan beide kanten. Ook het scoreverloop bleef in evenwicht en na 6 minuten spelen, stond een 3-3 score op het bord. Buggenhout kon na 11 minuten spelen een eerste kloofje slagen (7-4). Dankzij het sterk verdedigende werk van de meisjes van Male kwam de spanning terug in de wedstrijd en werd de kloof herleid tot 1 punt. Male kreeg zelfs de kans om met een rugworp de kloof volledig te dichten, maar de linkervleugel van Buggenhout was net op tijd terug om het doelpunt te vermijden. Buggenhout reageerde hierop meteen en scoorde 3 punten op rij om de rust in te gaan met een 11-7 voorsprong.

In de tweede helft ging Buggenhout op zijn elan verder. Het scoorde meteen 2 keer en leidde met 13-7 na 3 minuten spelen in de tweede helft. Daarna was Male aan de beurt en scoorde op haar beurt 3 keer waardoor het terug een 3-punten kloof werd. Ondanks een tactische bijsturing van Buggenhout was het toch Male dat verder aan de kloof knaagde en terug kwam tot op 1 punt (13-12 na 9 minuten). De spanning bleef en ondanks pogingen van Male om de leiding te nemen was het uiteindelijk toch Buggenhout dat met de overwinning ging lopen. Eindstand 19-17