Beker van Vlaanderen 2010: Finale Miniemen Meisjes

KBC Male – Robland Sint-Michiels  23-14

De wedstrijden tussen de 2 Brugse ploegen startte evenwichtig. Heel wat aanvallend krachtbaltalent aan beide zijden en dit vertaalde zich in een 2-2 tussenstand na 5 minuten. KBC Male bleek echter gaandeweg constanter en zuiverder in de aanval en via Sofie Comeyne en Charlot Van Bosstraeten slaagde het erin een voorsprong uit te bouwen van 3 doelpunten midden de eerste helft (6-3). Gelukkig was er nog Jasmien Vanden Bruwaene bij Robland die goed afwerkte en ervoor zorgde dat de wedstrijd nog niet helemaal gespeeld was bij de rust (ruststand: 12-7).

Na de rust bleef dit verschil lang op het scorebord staan. Jasmien Vanden Bruwaene en Eva Vanneste deden wat zij konden, maar Charlot Van Bosstraeten en Sofie Comeyne slaagden erin hen aanvallend steeds van antwoord te dienen. Toen Cynthia Sarlet in het midden van de 2e helft een mooi rugworpdoelpunt wist te scoren en Male op een 18-11 voorsprong wist te brengen was de wedstrijd gespeeld. Jammergenoeg viel Jasmien nog uit met een kwetsuur en moest Robland de laatste minuten rondmaken met 3 speelsters, maar dit voorval veranderde niets aan het feit dat met KBC Male de beste ploeg de beker mocht meenemen naar huis. (Eindstand: 23-14)