Beker van Vlaanderen 2010: Finale pupillen

HO Beitem – KBC Male 19-12 (ruststand: 10-5)

Veel volk rond het terrein bij de eerste bekerfinale. Veel ouders, vrienden, ploegmaten, .. die klaarstonden met goede raad en advies. Er is niet meer nodig natuurlijk om de kinderen af en toe van de wijs te brengen ... De beide coaches wisten hun pupillen echter goed in bedwang te houden.

De ploeg uit Beitem startte het best. Guillaume Huygelaert wist de ballen goed te plaatsen en zorgde ervoor dat zijn ploeg kon uitlopen naar een 3-1 tussenstand na 5 minuten. Een rugworp van Pepijn Tyvaert bracht Male echter snel langszij en dit luidde een sterkere periode in van de ploeg uit Male. Via goed aanvallend werk van Robbe Sevenhant en Alana Dhelft werd na 10 minuten een 3-5 tussenstand bereikt. Nu was het echter Remco Pollet die via een rugworp Beitem langszij bracht. De surplus aan werpkracht en vinnigheid in verdediging begon nu beter te renderen bij Beitem en de ploeg van coach Deleye kon de rust bereiken met een 10-5 voorsprong.

Na de rust speelde Male goed mee, maar de Brugse ploeg slaagde er onvoldoende in om aanvallend het verschil te maken. Enkele schoonheidsfoutjes bij Beitem werden niet altijd afgestraft, waardoor het verschil in het voordeel van Beitem enkel maar aangroeide (15-7 met nog 10 minuten voor de boeg). Sterk verdedigend werk van de kwieke Robbe Vander Stichelen en van Guillaume Huyghelaert zorgden ervoor dat de overwinning nooit in gevaar kwam (Eindstand: 19-12).

Voor Beitem scoorden Remco Pollet 8 doelpunten, Robbe Vander Stichelen 6 en Guillaume Huyghelaert 5 doelpunten

Voor Male scoorde Alana Dhelft 7 doelpunten. Pepijn Tyvaert scoorde 4x en Robbe Sevenhant 1x.
De wedstrijd verliep in de allerbeste sfeer.