Wedstrijden Dames

3e Nationale dames spelen in de play-offs voor plaatsen 1-6 mooi mee. Vandaag kwam Koekelare op bezoek in Male. In de gietende regen moesten Eva, Shauny, Whitney, Janne en Liesbeth het opnemen tegen de ploeg die net boven hun stond. De wedstrijd ging goed op en neer, maar aan de rust stond het 9-12 in het voordeel van Koekelare.

Na de rust hadden onze Maalse dames een moeilijk momentje. In een korte tussenspurt liep Koekelare uit tot 10-15. Een signaal voor onze dames om nog eventjes hun beste beentje er voor te zetten. Shauny lukte een rugworp en na een aantal mooie verdedigende acties stond het 16-18. Het slot van de match kondigde zich veel belovend aan. Aan beide kanten worden nu veel ballen gevangen, door het regenweer is het voor de aanvallers moeilijk om de bal grond te gooien. Op 3 minuten van het einde hangen de bordjes gelijk: 18-18. In een zinderend slot scoort Whitney nog drie keer waardoor de overwinning  21-18 alsnog binnengehaald wordt! Een dikke proficiat aan onze dames voor hun doorzettingsvermogen.

2e Nationale dames moest een moeilijke verplaatsing in Aalst trachten te overleven. Tot ieders verbazing waren er slechts drie tegenspeelsters. Onze dames speelde de wedstrijd volwassen en wonnen vlot 17-36, waardoor de promotie naar eerste klasse afgedwongen is. Eveneens een dikke proficiat aan iedereen die hard gewerkt heeft op training en aan de dames die geslaagd zijn om opnieuw te promoveren. De titel kan nog, maar dan moet Heist nog punten laten liggen in Lissewege en wij onze laatste wedstrijd winnen in Ichtegem. (Joos)