Heren Lagere Afdelingen: KBC Oostduinkerke – KBC Male

Zaterdag vertrok een Maalse herenploeg op weg naar Oostduinkerke voor de kwartfinales van de Beker van Vlaanderen voor Heren Lagere. Één van de sterkhouders in de Maalse ploeg, Matijs Gheselle, kon hen niet vergezellen door werkverplichting. Hierdoor werd zijn jongere broer Sander Gheselle toch nog geselecteerd.

Voor de basisopstelling van KBC Male kwamen uit: Jonathan Leliaert (Barrage), Christiaan Comeyne (L-Vleugel), Thomas Clevers (R-Vleugel) en Tom De Temmerman (Achterman).

De match begon en aangezien Oostduinkerke in provenciaal speelt, kregen ze reeds een 6 - 0 score in hun voordeel op het bord. Onze Maalse ploeg zou zich dus direct moeten gaan bewijzen! En dit niet tegen de minsten uit de provenciale reeks, Oostduinkerke staat namelijk alleen en ongeslagen aan kop! De match werd in goede banen geleid door onze goede vriend Kristof Calleeuw.

Het fluitsignaal luidt en de match begint. Zowel Male als Oostduinkerke kunnen telkens hun eerste puntjes scoren. Maar het ervaren Oostduinkerke lijkt toch een maatje te groot voor de Maalse ploeg. Na 12 minuten gespeeld te hebben vraagt kapitein Jonathan om een time-out en wordt Tom De Temmerman vervangen door Sander Gheselle op de achtermanpositie. Maar het lijkt Male toch nog niet te lukken… Na een rugworppoging van zowel Christiaan als Sander strandt Male op 8 punten van een sterk spelend Oostduinkerke. 18 – 10 luidt de zware achterstand.

Tom De Temmerman wordt in de plaats van Thomas Clevers op de rechter vleugel geplaatst zodat de enige werpkracht nu van de ervaren Christiaan en de jonge Jonathan komen. Na de eerste 10 minuten in de tweede helft blijkt dit wel goed te lukken. Door de trefzekere laatste worp van Christiaan Comeyne en de kracht van Jonathan Leliaert kruipt Male langzaam dichterbij. Thomas wordt terug in de match gezet in de plaats van Tom en zo wordt onze aanval toch nog wat versterkt. Ook verdedigend blijkt het spelletje te lukken. Male slaagt er bijna telkens in om zowel de eerste of tweede worp te onderscheppen. En zo scoort Oostduinkerke slechts 3 maal in deze trillende tweede helft! Onze ervaren Christiaan slaagt er nog in om een rugworp te verzilveren. Maar op 4 minuten van het einde en met een achterstand van 4 punten lijkt een halve finale toch wel nog iets te ver weg… Toch scoort Male nog twee maal en komt het zo op 2 puntjes met nog 1 minuut te spelen en met de aanval voor Oostduinkerke. Maar door het tactische spel van Male kan Sander Gheselle deze aanval onderscheppen. Christiaan neemt de worp perfect waardoor de bal aan de lijn ligt en Jonathan in de laatste 14 sec nog een rugworp scoort! Er worden dus verlengingen gespeeld! (2 x 5min)

In de eerste helft van de verlengingen speelt Male zeer sterk en pakt Sander nog een vrije worp. Male komt drie punten voor en ziet plots die halve finale toch akelig dichtbij komen! Maar het vermoeide Oostduinkerke heeft zich niet zomaar gewonnen en scoren een rugworp en nog een gewoon doelpunt in amper 1 minuut tijd! Maar dit was de laatste stuiptrekking, Male is zowel aanvallend als verdedigend te sterk en scoren nog 2maal. Male wint deze thriller tegen Oostduinkerke met 24 – 26! En behaalt zo een plaats in de halve finales!

De ploeg bedankt Roland Compernolle voor zijn komst en coachende ondersteuning tijdens deze thriller! (verslag: Sander Gheselle)