1NA : St.-Michiels-Male 23-16

ST.-MICHIELS :
Joeri Vandenberghe (linkervleugel)
Bart Rosseel (laatste man)
Frederik Calleeuw (rechtervleugel)
Pieter Verstraete (barrage)

MALE :
Timothy Compernolle (laatste man)
Joos Anseeuw (barrage)
Kris Blomme (rechtervleugel)
Diederik Huys (linkervleugel)

De kalendermaker had voor de winterstop nog een pittig programma uitgewerkt voor Male. Vorige week kwam Dudzele op bezoek en dit weekend stond een lastige verplaatsing naar Sint-Michiels op het programma. Sint-Michiels had dit seizoen enkel verloren tegen Male en was duidelijk op revanche uit. Male wist dat het zeer sterk voor de dag moest komen om aan de uitstekende reeks van 11 opeenvolgende overwinningen een verlengstuk te kunnen breien.

Beide teams speelden zeer bedachtzaam en probeerden vooral om geen fouten te maken. De televisiemensen van Focus hadden erg weinig spectaculaire fasen (en erg weinig licht) om hun verslag mee te kruiden. De thuisploeg had duidelijk de keuze gemaakt om geen risico’s te nemen op de eerste en tweede worp en alles op alles te zetten op de laatste worp. In de aanvangsfase werden veel ballen buiten geworpen door Vandenberghe maar Male kon er aanvallend niet van profiteren. Ruststand 10-10 en de wedstrijd kon nog alle kanten uit.

Bij de thuisploeg groeide het besef dat Male een mindere dag had en dat ze nu voluit moesten gaan voor de overwinning. In de tweede helft liet Sint-Michiels alle twijfels aan de kant en via Calleeuw en Vandenberghe konden ze in enkele dolle minuten 4 doelpunten uitlopen. Dan herstelden de bezoekers het evenwicht in de partij maar Male kon de kloof niet kleiner maken.  In de slotfase diepte Rosseel en co de voorsprong nog verder uit. Een verdiende overwinning van Sint-Michiels tegen een mak Male.

Ondanks deze nederlaag staat Male nog steeds op de eerste plaats en met een iets makkelijker programma dan de naaste achtervolgers.

Meer foto's in ons fotohoekje

Verslag door Sint-Michiels : (http://www.brsolutions.be/robland/index02.htm)

Voor de heren uit eerste nationale stond dit weekend de absolute topper uit eerste op het programma, namelijk de terugwedstrijd tegen Male. In de heenwedstrijd gaven de Roblanders nog een 4-punten voorsprong weg op het einde van de wedstrijd en hadden dus iets recht te zetten. Male startte met het gebruikelijke viertal, bij Robland heeft Jimmy Devoldere nog steeds last van de schouder waardoor Pieter Verstraete opnieuw op barage stond. Robland vatte de wedstrijd heel zenuwachtig aan en kreeg na enkele minuten al een vrijeworp tegen wegens 3 kruisjes. Gelukkig stond de verdediging van Robland wel direct op scherp want ook Male wist amper te scoren. Gans de eerste helft bleven beide ploegen erg voorzichtig en afwachtend spelen waardoor de score slechts heel traag opliep en er vooral knap verdedigend werk te zien viel. De ruststand gaf perfect het wedstrijdverloop weer : 10-10. De tweede helft moest dan maar het verschil gaan maken... en dat gebeurde ook. De Robland-aanval (met een sterk spelende Joeri Vandenberghe en Frederik Calleeuw) nam met succes eventjes meer risico en als dan de Robland-defensie met dirigent Bart Rosseel toonde dat ze de minst gepasseerde verdediging van eerste nationale zijn kwam er een kloof(je) van 4 punten op het scorebord in het voordeel van Robland. En daarna gaf coach Guido Hoppe de opdracht om Male aan te pakken met hun eigen wapens : rustig 1-2-3 spelen in de aanval, geen risico's meer en alle concentratie op de verdediging. De Robland-aanvallers leken het even moeilijk te krijgen omdat er door het risicoloze spel minder en minder ruimte gegeven werd maar in de eindfase van de wedstrijd pakte Frederik Calleeuw uit met enkele mooie verre 2de worpen waardoor Joeri probleemloos kon scoren. Bij affluiten stond 23-16 op de bordjes, een dikke prestatie voor onze heren die zo op 1 puntje komen van leider Male !